Stockholms stad

Revisorskollegiet utser Anette Carlstedt till ny stadsrevisor

Dela
Anette Carlstedt kommer närmast från Region Stockholms revisionskontor där hon är biträdande revisionsdirektör. Anette tillträder som stadsrevisor den 15 augusti.

– Jag är väldigt glad över att få möjlighet att arbeta som stadsrevisor i Stockholms stad. Staden är en stor och komplex organisation som hela tiden förändras i takt med omvärlden. Revisorerna är ett viktigt demokratiskt instrument för medborgarnas kontroll och insyn i stadens verksamheter och vi på kontoret ska ge våra förtroendevalda revisorer bra underlag för sina bedömningar. Men vi ska också arbeta främjande och bidra till framtidens Stockholm. Jag ser fram emot att tillsammans med de förtroendevalda revisorerna och kontorets medarbetare arbeta för en synlig revision som medverkar till stadens utveckling, säger Anette Carlstedt.

Stadsrevisionen är ett kommunalt demokratiskt kontrollinstrument med uppdrag att årligen granska all kommunal verksamhet som bedrivs av nämnder, bolag och stiftelser. Stadsrevisionen är ett samlingsnamn för 20 förtroendevalda revisorer, revisorskollegiet och revisionskontoret.

Vid frågor, kontakta:

Bosse Ringholm, ordförande revisorskollegiet,

E-post: bosse.ringholm@stockholm.se

Telefon: 08-508 29 430

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum