WSP

WSP vinner uppdrag i Norrbotniabanan

Dela
WSP fortsätter att stärka sin position i norra Sverige. Trafikverket tilldelar nu WSP att ta fram järnvägsplan och bygghandling för Skelleftebanan, som utgör en del av Norrbotniabanan.
Foto: Patrick Degerman, källa: Norrbotniabanegruppen
Foto: Patrick Degerman, källa: Norrbotniabanegruppen

– WSP har en lång historia av att utveckla samhällen och den infrastruktur som får dem att fungera och bli hållbara. Just nu går norra Sverige i bräschen för den gröna omställningen i såväl vårt eget land som Europa och världen, och självklart vill vi vara med och bidra på den resan, säger Kerstin Isaksson Jänkänpää, uppdragsledare på WSP.  

Planeringen av Norrbotniabanan har pågått under lång tid och ses om en viktig del för att säkra tillväxt och utveckling i hela norra Sverige. De stora industrisatsningar som just nu sker i norra Sverige är i behov av en fungerande järnvägstrafik, för att säkra såväl transportkapacitet som kompetensförsörjning.

– Vi är stolta över att få förtroendet att ingå satsningen på Norrbotniabanan. Den är en förutsättning för att regionerna och kommunerna ska växa som planerat. Med den här tilldelningen stärker vi WSPs position ytterligare i norra Sverige och vi kommer att rusta oss för ännu fler uppdrag, Johan Grahn, avdelningschef på WSP.

Skelleftebanan, som den aktuella tilldelningen handlar om, ska möjliggöra för ökad mängd godstrafik till Skellefteå hamn och vidare ut i Europa. 

Kontakter

Bilder

Foto: Patrick Degerman, källa: Norrbotniabanegruppen
Foto: Patrick Degerman, källa: Norrbotniabanegruppen
Ladda ned bild

Om

WSP
WSP
Arenavägen 7
12188 Johanneshov

010-7225000http://www.wsp.com

Vi står bakom allt du tar för givet. Och framtiden du hoppas på.

Vi vet hur samhällen är uppbyggda och utvecklas. Om hur vi lever, arbetar, bygger, reser och kommunicerar, och om hur vi kan göra det bättre. Som strategiska rådgivare och teknikkonsulter har vi kunskapen att förstå och kraften att kunna förändra.

Med över 65 000 medarbetare i 40 länder använder vi vår globala expertis för att hitta de smartaste lokala lösningarna.

Följ WSP

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WSP

Ny rapport: Här är Sveriges mest robusta kommuner28.11.2023 07:28:00 CET | Pressmeddelande

Nu släpper strategi- och teknikkonsultföretaget WSP rapporten "Regionernas Kamp", som rankar Sveriges 290 kommuner utifrån deras robusthet. Nacka, Täby och Kungsbacka toppar rankningen och analysen visar att pendlingskommuner nära större städer är de som har bäst förmåga att stå emot kriser och hantera förändringar. Rapporten tar i år också ett större grepp på trygghet och kommunernas brottsförebyggande arbete.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum