VisitDenmark

Disneys "Den lilla sjöjungfrun" väcker drömmar och äventyrslust

Dela
I samband med premiären av Disneys "Den lilla sjöjungfrun" lanserar VisitDenmark en kampanj för att få svenska barnfamiljer att resa till Fyn för att upptäcka sagornas ö.
©By Egeskov © 2023 Disney
©By Egeskov © 2023 Disney

Den 26 maj har Disneys nya live action-version av "Den lilla sjöjungfrun" svensk premiär. Filmen är en ny tolkning av Disneys animerade film från 1989 om den lilla sjöjungfrun Ariel och i huvudrollen ser vi den amerikanska sångerskan och skådespelerskan Halle Bailey.

Inför filmens premiär lanserade VisitDenmark den 15 maj en kampanj i samarbete med Destination Fyn och VisitOdense.

Kampanjen riktar sig till barnfamiljer och inkluderar en kampanjvideo som presenterar sagolika upplevelser på Fyn och i Odense, som till exempel Egeskov Slott och Odenses gamla stadskärna. Inspelningarna från Fyn och Odense kombineras i kampanjen med scener från den nya Disney-filmen, vilket skapar en koppling mellan filmens saga och sagolika upplevelser i den verkliga världen.

"Vi hoppas att Disneys "Den lilla sjöjungfrun" kommer att skapa nytt intresse för sagor och historier som vi kan använda för att berätta om de unika upplevelserna vi har i Odense och på resten av Fyn. Filmens huvudperson, Ariel, är full av nyfikenhet, öppenhet och äventyrslust. Filmen ger därför en anledning att nå ut till en familjepublik och visa möjligheterna att utforska verkliga sagor på Fyn". säger Sofia Wulff, kommersiell chef på Destination Fyn, om den nya kampanjen.

 

Film väcker känslor

VisitDenmark har positiva erfarenheter av turism relaterad till film, där danska filmer vanligtvis introducerar den danska kulturen och livsstilen. De samarbetar också med stora internationella aktörer inom filmbranschen när det gäller internationella filmer med en relation till Danmark.

"När en film eller TV-serie relaterar till Danmark, har vi möjlighet att dra nytta av det intresse och den uppmärksamhet som skapas hos publiken inför en lansering. Lyckas vi skapa en koppling från den berättade historien till Danmark som en resedestination, kan vi öka reslusten hos filmens publik", säger Åsa Lindberg, Marketing Manager från VisitDenmark i Sverige och fortsätter:

"Det som film kan göra är att väcka känslor och drömmar, och det är precis samma processer som är aktiva när man letar efter sin nästa semesterdestination."

VisitDenmarks strategi innefattar inte bara samarbeten med filmer utan även samarbeten med kända varumärken. För att uppnå detta mål planerar VisitDenmark att etablera fler internationella co-branding partnerskap i framtiden.

Om filmen “Den lilla sjöjungfrun”:

“Den lilla sjöjungfrun” är regissören Rob Marshalls live action-version av den Oscar-vinnande animerade musikal-klassikern. Filmen har premiär på biografer runtom i hela landet den 26 maj 2023.

“Den lilla sjöjungfrun” är den älskade historien om Ariel, en vacker och modig ung sjöjungfru som törstar efter äventyr. Som den yngsta av kung Tritons döttrar och den mest trotsiga, längtar Ariel efter att få veta mer om världen på land och blir förälskad i den stilige prins Erik när hon en dag besöker ytan. Även om sjöjungfrur är förbjudna att umgås med människor, känner Ariel att hon måste följa sitt hjärta. Hon sluter ett avtal med den onda sjöhäxan Ursula, vilket ger henne en chans att uppleva livet på land men som slutligen sätter hennes liv - och hennes fars krona - i fara.

I filmen spelar sångerskan och skådespelerskan Halle Bailey rollen som Ariel; Jonah Hauer-King spelar prins Erik ; Tony Award-vinnaren Daveed Diggs gör rösten till Sebastian; Awkwafina gör rösten till Måsart; Jacob Tremblay gör rösten till Blunder; Noma Dumezweni gör rösten till Drottningen; Art Malik som Sir Grimsby; Oscar-vinnaren Javier Bardem spelar Kung Triton; och två gånger Oscarsnominerade Melissa McCarthy gör rollen som Ursula.

“Den lilla sjöjungfrun” är regisserad av Oscar-nominerade Rob Marshall med manus av David Magee som två gånger varit Oscarsnominerad. Sångerna innehåller musik från flerfaldiga Oscarsvinnaren Alan Menken med texter av Howard Ashman samt nya texter skrivna av trefaldiga Tony Award-vinnaren Lin-Manuel Miranda. Filmen är producerad av den tvåfaldiga Emmy-vinnaren Marc Platt, den tvåfaldiga Emmy-vinnaren John DeLuca samt Rob Marshall, med Jeffrey Silver som verkställande producent.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Ta med familjen till The Land of Everyday Wonder och låt din egen semestersaga ta sin början! Se VisitDenmarks kampanjvideo.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

©By Egeskov © 2023 Disney
©By Egeskov © 2023 Disney
Ladda ned bild
© 2023 Disney
© 2023 Disney
Ladda ned bild
© 2023 Disney
© 2023 Disney
Ladda ned bild
© 2023 Disney
© 2023 Disney
Ladda ned bild
© 2023 Disney
© 2023 Disney
Ladda ned bild
H.C. Andersens Hus, Odense © H.C. Andersens Hus (2021) - Kengo Kuma. Foto: Mitch Wiesinger
H.C. Andersens Hus, Odense © H.C. Andersens Hus (2021) - Kengo Kuma. Foto: Mitch Wiesinger
Ladda ned bild
H. C. Andersens House, Odense. Foto: © Kim Wyon
H. C. Andersens House, Odense. Foto: © Kim Wyon
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 768 35 00 31http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Drottning Margrethe fortsätter sitt konstnärliga arbete12.3.2024 16:43:54 CET | Pressmeddelande

I sommar är det nionde gången som Drottning Margrethe kommer att ha designat scenografin och kostymer till en balettföreställning som sätts upp på en av Tivolis teatrar. Föreställningen bygger på Hans Christian Andersens berättelse ”Dummerjöns” och det är den berömda tonsättaren och dirigenten Philip Faber som komponerat musiken. För koreografin ansvararar den prisbelönta koreografen och solisten vid Kungliga Danska Baletten, Tobias Praetorius. Baletten har premiär den 22 juni 2024 på Tivolis Pantomimteater.

Tryck på knappen och säg ”pyt”!6.3.2024 15:33:15 CET | Pressmeddelande

Med en stor reklamskylt på Medborgarplatsen i Stockholm uppmanar Danmark alla Stockholms hipsters att ”chilla”. Samtidigt rullas en kampanj ut i sociala medier med en video där ”The Danish Zen” presenteras. Danskarnas unika förmåga att säga strunt samma, låta saker passera och deras avslappnade förhållningssätt till livet marknadsförs nu som "The Danish Zen" - och som en bra anledning att semestra i Danmark. Bakom kampanjen står den danska turistorganisationen VisitDenmark.

Aarhus - först i världen med att testa retursystem för kaffekoppar23.1.2024 15:00:51 CET | Pressmeddelande

I Danmarks näst största stad, Aarhus, kommer det framöver att vara slut med att slänga engångs-kaffekoppar i sopkorgar, på gatan eller i parker. Som en del av ett treårigt försök kan man nu välja en återanvändningsbar kopp som kan pantas när man köper varma eller kalla ”to-go-drycker” i Aarhus. Aarhus blir den första platsen i världen med ett gemensamt pantsystem, där man kan panta sin ”to-go-kaffekopp” i speciella pantautomater i centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye