BranäsgruppenBranäsgruppen

Sommaren i Kungsberget blir ännu bättre – flera nyheter inför cykelpremiären

Dela
Kungsberget öppnar upp för sommaren den 10 juni och presenterar en rad nyheter inför säsongen. Bland annat så byggs anläggningens längsta led om och för barnen lanseras Björnbusarnas naturstig.

Kungsberget öppnar upp för cykling under helgerna 10-11 juni samt 17-18 juni och håller sedan öppet dagligen från och med 23 juni fram till och med 13 augusti.

Nyheter inför sommaren

Till sommaren öppnar en ny teknikbana för barn intill den redan befintliga pumptracken. Kungsberget lanserar också Björnbusarnas naturstig – en kortare vandringsled för barn där det på ett roligt och spännande sätt går att lära sig mer om djur och natur.

Uppe på berget har det gedigna arbetet med Flipper färdigställts vilket innebär att hela den populära leden öppnas upp lagom till premiären. 

– Flipper är en blå led med många hopp som är väldigt populär. Vi har jobbat med leden sedan anläggningen öppnade för cykling 2021. Nu håller vi på att färdigställa det sista och jag ser fram emot att hela leden äntligen ska öppna, säger Johnny Jernqvist, platschef Kungsberget.

Även Kungsleden, Kungsbergets längsta led, har byggts om för att passa barn och nybörjare bättre.

– Kungsleden är en grön led som har varit lite för tuff tidigare. Nu blir den lättare på slutet vilket gör att det blir en enkel och rolig led från toppen till botten av berget, förklarar Johnny Jernqvist.

Uppdaterad cykeluthyrning

Kungsberget fyller på cykeluthyrningen med 17 nya cyklar för att möta det stora behovet av att hyra cykel på plats. Totalt finns nu 145 cyklar för uthyrning från Scott och Giant, dessutom finns också 6 balanscyklar för de allra minsta.

Förutom cyklar går det också att hyra skyddsutrustning såsom hjälm, knä- och armbågsskydd. Nytt till sommaren är att det också kommer finnas cykelhandskar till uthyrning. 

– Det går utmärkt att hyra en komplett cykelutrustning i Kungsberget. Har du egen cykel och får problem så finns också en verkstad där vi utför enklare reparationer och service, säger Victoria Larsson, affärsområdeschef handel och hyra på Branäsgruppen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye