Industriarbetsgivarna

Avtal för byggnadsämnesindustrin klart

Dela
Industriarbetsgivarna och IF Metall har i dag, den 11 maj, träffat avtal för byggnadsämnesindustrin – Byggnadsämnesavtalet. Avtalet omfattar drygt 170 företag med 7 340 arbetare och följer det märke som industrins parter träffade tidigare. ”Vi har idag tecknat ytterligare ett kollektivavtal med IF Metall. Vi är nöjda med avtalet som ger både stabilitet och flexibilitet”, säger Per Widolf förhandlingschef på Industriarbetsgivarna.
Foto TT Anders Wiklund
Foto TT Anders Wiklund

Förhandlingarna mellan Industriarbetsgivarna och IF Metall om ett nytt kollektivavtal för byggnadsämnesindustrin – Byggnadsämnesavtalet blev klart i dag. Avtalet följer industrins riktmärke och är på 24 månader och det har ett samlat avtalsvärde på 7,4 procent. Avtalet löper ut den 31 maj 2025.

– Ett tvåårsavtal gör att företagen kan planera sina kostnader och på sikt bidrar detta till att kunna komma tillbaka till ett kostnadsläge som bottnar i produktivitetsutveckling och som stärker konkurrenskraften, säger Per Widolf.

Han är nöjd med de villkorsförändringar i avtalet som gör att byggnadsämnesföretagen får en större flexibilitet.

– Det har varit viktigt för våra företag i förhandlingarna för att de ska kunna öka produktiviteten och stärka konkurrenskraften. Konkurrensen från omvärlden är stenhård, säger Per Widolf.

Kontakter

Bilder

Foto TT Anders Wiklund
Foto TT Anders Wiklund
Ladda ned bild

Om

Industriarbetsgivarna
Industriarbetsgivarna
Storgatan 19
102 45 Stockholm

08-762 67 55http://www.industriarbetsgivarna.se/

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri. Industriarbetsgivarna företräder drygt 1000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda.

Följ Industriarbetsgivarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Industriarbetsgivarna

Ny rapport: Regleringshinder och kompetensbrist hämmar industrins tillväxt13.3.2024 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Basindustrins utveckling spelar en avgörande roll för att lösa Sveriges framtidsutmaningar – att stimulera ekonomin och lyckas med den gröna omställningen. Men tillväxten hämmas alltjämt av regleringshinder och en bristande kompetensförsörjning. Det visar rapporten ”Renässans för industriell utveckling 2024” av forskaren och samhällsdebattören Nima Sanandaji, som tagits fram på uppdrag av Industriarbetsgivarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye