Norrköpings kommun

Nu öppnar nomineringsperioden för Tillgänglighetspriset 2023

Dela
Mellan 29 maj och 1 september kan nomineringar lämnas in till årets Tillgänglighetspris. Priset tilldelas en organisation, förening eller ett företag som under året jobbat för att göra sin verksamhet tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar.
Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Alla är välkomna att nominera företag, föreningar och organisationer under nomineringsperioden. En jury utser sedan en vinnare. Juryn består av representanter från lokala branschorganisationer och kommunala rådet för funktionshindersfrågor (KRF). Ordförande i juryn är kommunalråd Tomas Tekmen (KD).

– Tillgänglighetspriset delas ut årligen för att uppmärksamma goda idéer som bidrar till att göra Norrköping tillgängligt för alla. Nu är det dags att nominera för att göra din röst hörd om vilka som ska belönas i år för sina insatser och goda idéer som gör Norrköping mer tillgängligt för alla att njuta av och uppleva, säger Tomas Tekmen (KD), ordförande, kommunala rådet för funktionshindersfrågor (KRF).

Tillgänglighet kan exempelvis handla om:

• Fysisk tillgänglighet – att personer med funktionsnedsättningar självständigt kan ta sig fram, komma in och använda en miljö som alla andra. Det är också viktigt att arbeta med luftkvalitet, ljudmiljö, materialval och belysning med omtanke för sina besökare. När man bygger nytt ska det vara tillgängligt från början. I äldre miljöer handlar det om att förbättra det som inte fungerar, som till exempel trappsteg, dörrar och ringklockor.
• Bra bemötande och god service.
• Tillgänglig information och kommunikation - webbplatser, broschyrer och annat behöver tillgänglighetsanpassas för att personer med funktionsnedsättningar ska kunna ta del av innehållet.

Hedersutmärkelsen Tillgänglighetspriset har delats ut av Norrköpings kommun sedan 2007. Priset är ett diplom och ett konstverk skapat av personer inom kommunens dagliga verksamhet.


Nomineringar skickas till: www.norrkoping.se/tillganglighetspriset

Kontakt:

Tomas Tekmen (KD)
Titel: ordförande, kommunala rådet för funktionshindersfrågor (KRF)

Telefon: 072-464 00 45

Emilie Daag
Titel:  tjänsteperson, kommunala rådet för funktionshindersfrågor (KRF)
Telefon: 011-15 20 61

____________________________________________________________________

Avsändare: Lana Brunell, pressansvarig
Telefon: 0730-20 17 18

 

Bilder

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

 Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Mötesplats Norrköping – företagsbesök för dialog och utveckling21.9.2023 09:05:10 CEST | Pressinbjudan

Måndag den 25 september kommer närmare 80 företag ta emot besök av kommunfullmäktiges politiker tillsammans med tjänstepersoner från flera olika kontor. Syftet med dessa besök, som går under namnet Mötesplats Norrköping, är att mötas över gränserna för att öka förståelsen för varandra och utbyta perspektiv. Mötesplats Norrköping är en del av Handslaget – kommunens överenskommelse med näringslivet för ett förbättrat företagsklimat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum