Einar Mattsson

Einar Mattsson testar box för mikroplast-filtrering och vattenbesparing i tvättstugor

Dela
I dagarna har ett pilotprojekt startat i ett antal av Einar Mattssons tvättstugor. Projektet ska testa Mimboxen som är en ny produkt på marknaden. I korthet filtrerar boxen bort mikroplaster från tvättvattnet samtidigt som den spara stora mängder vatten och därmed energi.
Bild: Mimbly
Bild: Mimbly

Filtrerar ut mikroplaster
När vi tvättar kläder med syntetiska fibrer, släpper de ifrån sig små plast-partiklar, så kallade mikroplaster. Det finns kunskapsluckor om just mikroplastens påverkan på vår miljö och hälsa, men plast i miljön och i våra vatten är ett stort och växande problem. I Mimboxen sitter ett filter som fångar upp mikroplaster så att de inte hamnar i det utgående sköljvattnet.

Lisette Fornell, projektledare och fastighetsförvaltare berättar:

– Det är bra att hyresgästerna kan tvätta som vanligt och samtidigt göra en miljöinsats. Genom att skanna QR-koden på boxen kan hyresgästen se hur mycket plaster och fibrer som samlats upp under tvätten, vilket gör att du direkt kan se insatsen för miljön.

Vatten återanvänds och energi sparas
Vatten- och energi sparas genom att boxen analyserar vattnet från tvättmaskinerna och möjliggör att vatten av god kvalité kan återanvändas för en ytterligare sköljning samtidigt som skadliga mikroplaster fångas upp.

– I och med ett förändrat klimat måste vi prioritera hur vi använder vårt dricksvatten. Vi ser också att kostnaden för energi och rent vatten kommer att öka över tid. Så det här är ett steg i rätt riktning, säger fastighetschef Martin Fors.

– Genom att installera Mimboxen är vi del av att stötta nya produkter på marknaden framtagna för att möta utmaningar vi har och står inför inom klimat- och miljöfrågor. Det är en viktig del i utvecklingen av vårt och fastighetsbranschens hållbarhetsarbete, säger Johanna Wikander, hållbarhetsutvecklingschef på Einar Mattsson.

Vill du läsa mer om boxen, kan du läsa det här.

Nyckelord

Bilder

Bild: Mimbly
Bild: Mimbly
Ladda ned bild

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Professionell förvaltning i samverkan - vi lär av varandra21.9.2023 10:51:42 CEST | Nyheter

Varje år lär sig medarbetarna på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning av varandra genom att gå bredvid och ta del av varandras arbetsvardag. – Det här är en viktig dag för att vi ska utveckla vår breda förvaltningskompetens och förbättra vårt samarbete. Det är grunden för att vi ska kunna ge kunderna en bra leverans oavsett om de efterfrågar totalförvaltning eller vill köpa enskilda tjänster, säger Einar Mattsson Fastighetsförvaltnings vd Magnus Molin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum