Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken utreder möjligheter för vindkraft i Hultsfreds kommun

Dela
Tekniska verken har precis börjat utreda möjligheterna att bygga vindkraftverk mellan Kvarnarp och Vederhult i Hultsfreds kommun. Utredningen syftar till att ta reda på om området är lämpligt för vindkraft med hänsyn till människor, djur, växter och landskap.

Under 2023 och 2024 planerar Tekniska verken att utreda förutsättningarna för vindkraft i området, som bedöms kunna rymma 5 vindkraftsverk. Om det visar sig att det finns goda förutsättningar kommer allmänheten att bjudas in till samråd, där Tekniska verken berättar mer om planerna och deltagarna har möjlighet att ställa frågor och ge synpunkter.

– Än så länge är vi ju i ett väldigt tidigt skede, men om det skulle visa sig att förutsättningarna ser fortsatt goda ut, blir samrådet ett tillfälle att få veta mer om projektet och få svar på de frågor man har. Vi samlar även in de synpunkter som framförs och för vidare dialog framåt utifrån dessa, säger Martin Andersson, projektutvecklare, Tekniska verken Vind AB.

På tekniskaverken.se hittar du information om projektet med löpande uppdateringar

För mer information, välkommen att kontakta:
Martin Andersson, projektutvecklare Tekniska verken Vind AB
Telefon: 013-20 94 35
e-post: martin.andersson@tekniskaverken.se

Tekniska verken i Linköping Vind AB ingår i Tekniska verken-koncernen, som ägs av Linköpings kommun. Tekniska verken i Linköping Vind AB arbetar med att projektera, bygga och förvalta vindkraftverk i Sverige och är delägare i ett antal vindkraftsparker från Falkenberg i söder till Härjedalen i norr. Utredning av möjligheten att bygga vindkraft pågår på flera platser i landet.

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum