Specialpedagogiska skolmyndigheten

Ny generaldirektör för Specialpedagogiska skolmyndigheten

Dela
Regeringen har utsett Aurora Lindberg till ny generaldirektör för Specialpedagogiska skolmyndigheten. Aurora Lindberg kommer närmast från rollen som verksamhetsområdeschef för Kunskapsutveckling på myndigheten och tillträder tjänsten som generaldirektör 1 juni.
Aurora Lindberg, ny generaldirektör Specialpedagogiska skolmyndigheten. Fotograf: Elliotelliot
Aurora Lindberg, ny generaldirektör Specialpedagogiska skolmyndigheten. Fotograf: Elliotelliot

Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) ger specialpedagogiskt stöd till förskolor, skolor och vuxenutbildningar med fokus på barn och elever med funktionsnedsättning samt driver specialskolor för elever som har specifika kommunikativa behov, exempelvis behov av undervisning på teckenspråk.

SPSM har sitt huvudkontor i Härnösand och därifrån kommer också Aurora Lindberg att leda verksamheten som bedrivs på 20 orter runt om i landet.

-  Folkhälsomyndighetens rapport om Skolbarns hälsovanor som publicerades igår visar hur olika det ser ut i Skolsverige. Det skiljer sig markant mellan olika regioner hur elever upplever sin skolgång, och vi vet genom vår rådgivning att allra tuffast kan det vara för elever med funktionsnedsättning. Därför är det viktigt att vi är en myndighet som finns på många orter i landet och kan ge stöd, säger Aurora Lindberg.

Aurora Lindberg har haft chefsansvar på SPSM sedan 2019 och lett myndighetens arbete kring kunskapsutveckling och forskningsspridning och även tagit ett övergripande ansvar i flera regeringsuppdrag.

- Nu längtar jag efter att ta myndigheten till nästa nivå och jag vet att jag gör det tillsammans med kompetenta medarbetare. Vi har under de senaste dagarna fått flera exempel som visar hur viktigt SPSM:s uppdrag är, som PIRLS-rapporten som mäter läsförmågan hos elever i årskurs 4 som också publicerades igår. Även där ser vi att det är stora skillnader mellan skolor. SPSM behöver finnas nära skolor och skolhuvudmän så att vi kan ge det statliga stöd som behövs.

Tidigare har Aurora Lindberg bland annat arbetat som direktör för Kommunförbundet Västernorrland och som chef för strategisk utveckling i Umeå kommun.

För intervju och mer information

SPSM:s presstjänst tel 010-473 50 51, e-post press@spsm.se.

Nyckelord

Bilder

Aurora Lindberg, ny generaldirektör Specialpedagogiska skolmyndigheten. Fotograf: Elliotelliot
Aurora Lindberg, ny generaldirektör Specialpedagogiska skolmyndigheten. Fotograf: Elliotelliot
Ladda ned bild

Om

Specialpedagogiska skolmyndigheten
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Box 1100
871 29 Härnösand

010 473 50 00https://www.spsm.se/

Specialpedagogiska skolmyndigheten ger specialpedagogiskt stöd till skolhuvudmän, skolor, vuxenutbildningar och förskolor i hela landet. Vi erbjuder expertkunskap, kurser och konferenser inom specialpedagogik. Genom rådgivning och utredning arbetar vi nära skolor och förskolor i landets alla län. Vi driver också tio specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel.

Följ Specialpedagogiska skolmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Specialpedagogiska skolmyndigheten

Nytt studiepaket om digitala verktyg och AKK för grundsärskolan och gymnasiesärskolan6.3.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Digitala verktyg och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) kan vara ett viktigt stöd i skolans arbete för att ge elever med intellektuell funktionsnedsättning goda förutsättningar att kommunicera och utvecklas i sin kunskap. I ett nytt studiepaket från Specialpedagogiska skolmyndigheten får grund- och gymnasiesärskolan konkret och användbar kunskap om hur man kan arbeta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum