Hyresgästföreningen Riksförbundet

Marie Linder träffar Miljöpartiets Per Bolund och aktiva i civilsamhället i Husby för att prata om trygga bostadsområden

Dela
Måndag 22 maj besöker Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder Husby. Hon kommer där träffa Miljöpartiets språkrör Per Bolund, borgarrådet Åsa Lindhagen samt representanter från civilsamhället för ett samtal om trygghet, trångboddhet och hur vi bygger trygga bostadsområden.
Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder.  Foto Filippa Ländin
Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder. Foto Filippa Ländin

- Alla har rätt att bo i ett tryggt område. För mig är det viktigt att träffa hyresgäster såväl som politik och civilsamhälle, för att lyssna in och ställa frågan: vad kan vi göra tillsammans för att skapa trygga bostadsområden? säger Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder.

Besöket är en del av den trygghetsturné som Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder kommer göra under 2023.

- Här i Husby och i många andra bostadsområden finns många goda exempel på bra trygghetsarbete. Husby är en levande stadsdel med många engagerade hyresgäster och ett starkt civilsamhälle men det finns mycket kvar att göra. Kriminalitet, dåligt underhåll och bristande upprustningar skapar otrygghet för många. Där måste alla goda krafter bidra till att skapa trygga bostadsområden för alla, säger Marie Linder.

 Möjlighet för press finns mellan 10.45-11.30. Kontakta Gilda Romero pressekreterare: 072-549 11 55 eller gilda.romero@hyresgastforeningen.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder.  Foto Filippa Ländin
Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder. Foto Filippa Ländin
Ladda ned bild

Om

Hyresgästföreningen Riksförbundet
Hyresgästföreningen RiksförbundetHyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Riksförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Riksförbundet

Vad kan vi lära av Danmark? Hyresgästföreningen släpper rapport om den danska bostadspolitiken28.9.2023 05:00:00 CEST | Pressmeddelande

Danmark har under de senaste åren använts som jämförelse med Sverige på många samhällspolitiska områden. I rapporten Vad kan svensk bostadspolitik lära av: Danmark går Hyresgästföreningen igenom den danska bostadspolitiken och jämför den med den svenska. Samtidigt som det finns många likheter och olikheter kan vissa slutsatser dras, inte minst om kopplingen mellan införandet av marknadshyror och kraftigt ökade hyreskostnader.

Hyresgästföreningen starkt kritisk till regeringens budget – saknar krisinsikt och hyresgästerna osynliga20.9.2023 08:58:07 CEST | Pressmeddelande

Idag presenterade regeringen sin budget för 2024. Hyresgästföreningen ser en budget där det saknas krisinsikt och satsningar för att få Sverige ur bygg- och bostadskrisen. Tre miljoner hyresgäster får också stå tillbaka för mer ROT-avdrag till villor och bostadsrätter. Hyresgästföreningen är positiv till den förlängda höjningen av bostadsbidraget men det räcker inte för att få bukt med de stora utmaningar bostadsmarknaden står inför.

Bostadsbidraget en skuldfälla och allmännyttan minskar igen visar Hyresgästernas lägesrapport6.9.2023 11:22:00 CEST | Pressmeddelande

I Hyresgästföreningens andra lägesrapport för i år kan vi visa på ett bostadsbidrag som i mycket hög grad resulterar i återbetalningskrav och som faktiskt riskerar att bli en skuldfälla för allt för många hyresgäster. Rapporten visar även att bostadsbidraget lever kvar i 90-talet. Hyresgästernas lägesrapport tittar också på andelen kommunalt ägda hyresbostäder i ett nytt allmännyttigindex, och siffrorna pekar på en stadigt krympande allmännytta.

Rapport: Hyresgästers trygghet i sina bostadsområden26.6.2023 06:08:46 CEST | Pressmeddelande

Hyresgästföreningen har gett Kantar Public i uppdrag att titta närmare på hur svenskar i allmänhet och hyresgäster i synnerhet, upplever tryggheten i sina bostadsområden. Undersökningen visar att hyresgästerna är mer otrygga i sina områden. Hyresgästföreningen vill se politiskt samarbete över partigränserna och att trygghetsfrågan börjar hanteras på ett mer seriöst och handlingskraftigt sätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum