Teknikföretagen

Pressinbjudan: Swedish Offshore Wind Forum i Göteborg den 31 maj

Dela
Den 31 maj anordnar Svensk Vindenergi, Business Sweden, Teknikföretagen och IKEM vår första havsvindskonferens i Göteborg: Swedish Offshore Wind Forum 2023. Representanter från media hälsas hjärtligt välkomna!

Vi har en gedigen talarlista för dagen, bl.a. Borealis, Volvo och Novo samt några av utvecklarna för havsbaserad vindkraft, men även Hitatchi Energys vd och NKT. Förmiddagens scensamtal handlar om den havsbaserade vindkraftens roll som samhällsbyggare, medan eftermiddagspasset fokuserar på det gröna svenska erbjudandet i leverantörsledet, samt på hamninfrastruktur. Dagen avslutas med ett mingel.

Fokuset för konferensen ligger på leverantörskedjan, från insatsvaror till den havsbaserade vindkraften i Sverige till efterfrågan på el från den växande industrin. På plats finns beslutsfattare från näringsliv och organisationer som vill samtala om möjligheterna som ligger framför oss med elektrifieringen.

Länk till konferensen: Swedish Offshore Wind Forum 2023.

Vill du eller en kollega ha ett presspass till konferensen? Hör gärna av dig till oss eller kontakterna i länken ovan. Vi hjälper även gärna till om ni vill prata med någon av deltagarna eller talarna.

Sverige behöver säkra ett gott investeringsklimat för såväl havsbaserad vindkraft som industrisatsningar. Många länders regeringar satsar nu stort och konkurrensen om investeringarna hårdnar.

Elektrifieringen i Sverige måste gå snabbt – flera analyser visar att det blir avgörande för Sverige att bygga ut ny elproduktion till 2030-talet för att möta industrins snabbt ökande elbehov.  Havbaserad vindkraft är redo att leverera stora delar av den el som industrin behöver. Tillsammans med bland annat flexibilitet, batterier och lagring kan vindkraften bidra till ett robust elsystem.

Vi tror att detta kan bli en dag med en intressant blandning deltagare som samlas i ett högaktuellt ämne.

Välkommen!

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Teknikföretagen
Teknikföretagen
Storgatan 5
114 85 Stockholm

http://www.teknikforetagen.se

Teknik gör världen bättre. Den svenska teknikindustrins företag står för de lösningar som tacklar vår tids stora utmaningar. Det är hos Teknikföretagen som dessa företag är medlemmar.

Följ Teknikföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Teknikföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum