Region Norrbotten

Region Norrbotten gör mer plats för Solbacken

Dela
Nu utökas äldreboendet Solbacken med en korttidsavdelning. Solbackens lokaler finns på Kiruna sjukhus och kommunen hyr lokalerna av Region Norrbotten.

Region Norrbotten har erbjudit kommunen att hyra ytterligare en avdelning på sjukhuset som annars hade stått tom.

– Utifrån den samhällsomvandling som pågår i Kiruna och kommunens behov av korttidsboende ser vi värdet av att kunna möjliggöra och självklart hjälpa Kiruna kommun att utöka Solbacken med ytterligare en avdelning, säger Anders Öberg, regionstyrelsens ordförande.

Initiativet välkomnas av Kiruna kommun.

– Det är bra att vi har hittat en lösning där bägge parter är vinnare. Regionen behöver inte uppta vårdplatser för färdigbehandlade äldre patienter, utan dessa platser kan erbjudas andra patientgrupper, samtidigt som våra kostnader till regionen för färdigbehandlade patienter minskar kraftigt. Sammantaget löser överenskommelsen ett akut behov kommunen har av äldreboendeplatser, säger Mats Taaveniku, kommunalråd i Kiruna kommun.

Avtalet gör det möjligt för Kiruna kommun att ha äldreboendet på sjukhuset fram till slutet av 2024.

Kontakter

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 7 000 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård och tandvård. Vi jobbar med näringslivsfrågor, samhällsplanering och kultur.  På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye