Skara stift

Ny översättning av kyrkohandboken på teckenspråk

Dela
I pingst tas en ny översättning av kyrkohandboken på teckenspråk i bruk. Det är en viktig del i arbetet för att göra gudstjänsten tillgänglig för alla.
På söndag tas den nya kyrkohandboken i teckenspråk i bruk. Foto: Svenska kyrkan/IKON
På söndag tas den nya kyrkohandboken i teckenspråk i bruk. Foto: Svenska kyrkan/IKON
Med i arbetet i framtagandet av den nya kyrkohandboken har Barbro Lilja Brattgård varit, som är stiftsadjunkt för teckenspråk i Skara stift.

 - Det har varit en stor språklig utmaning att översätta delar av kyrkohandboken från svenska till teckenspråk. Det är viktigt att hitta rätt språknivå och tänka på att översättningen ska användas under många år. Nu känns det fint att den teckenspråkiga församlingen kan ta den nya översättningen i bruk, säger Barbro Lilja Brattgård.
 
Kyrkohandboken tas emot i samband med en gudstjänst i Uppsala domkyrka 28 maj 19.00. Gudstjänsten firas helt på teckenspråk och sänds live på Svenska kyrkans hemsida där den också taltolkas till svenska.
 
I Skara stift firas två gudstjänster där den nya översättningen tas i bruk. I Trollhättans församling, på kyrkans gård Gräsviken 8 juni 11.00 och i Borås pastorat, i Hässleholmens kyrka 11 juni 11.00.
 

Nyckelord

Kontakter

Josefin RoosPressekreterare

Presstalesperson för Skara stift.
Kontaktperson för biskop Åke Bonnier samt stiftsstyrelse, domkapitel och prästlönetillgångarna i Skara stift.
Även länk till församlingar och pastorat i Skara stift.

Tel:0511-262 43Tel:0708-58 55 19josefin.roos@svenskakyrkan.se

Bilder

På söndag tas den nya kyrkohandboken i teckenspråk i bruk. Foto: Svenska kyrkan/IKON
På söndag tas den nya kyrkohandboken i teckenspråk i bruk. Foto: Svenska kyrkan/IKON
Ladda ned bild

Om

Skara stift
Skara stift
Skoltorget 1
532 31 Skara

+46(511)26200https://www.svenskakyrkan.se/skarastift

Skara stift är det äldsta av Svenska kyrkans stift och bildades år 1014. Stiftet består av 103 församlingar samlade i 40 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarna och stärka deras förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar. Stiftskansliet finns i Skara. Domkyrka är Skara domkyrka och biskop sedan 2012 är Åke Bonnier.

Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Skara stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skara stift

Stiftsfullmäktige i Skara stift sammanträdde - beslut om att inrätta tjänst som hållbarhetsstrateg och avtackning av biskop Åke24.5.2024 16:14:18 CEST | Pressmeddelande

Nu har stiftsfullmäktige i Skara stift haft sitt vårsammanträde och beslutat om bland annat årsredovisning för Skara stiftsorganisation och Prästlönetillgångarna i Skara stift. Dessutom inrättades en tjänst som hållbarhetsstrateg och Svenska Kyrkans Unga föredrog om prioriterade frågor. Under dagen avtackades också biskop Åke Bonnier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye