Natur & Kultur

Förläggaren Jenny Franke till Natur & Kultur

Dela
De senaste åren har Natur & Kultur prisats och uppmärksammats för sin kvalitetsutgivning av barn- och ungdomsböcker. Nu stärker förlaget utgivningen ytterligare genom att anställa Jenny Franke som förläggare. – Att få vara en del av den viktiga satsning som Natur & Kultur nu gör är ett förtroende som jag är väldigt glad över. Kvalitetslitteratur för barn behövs nu mer än någonsin, säger Jenny Franke.
Natur & Kultur utökar sin utgivning av kvalitetslitteratur för barn och ungdomar och rekryterar Jenny Franke som förläggare. Foto: Ira Bilyk.
Natur & Kultur utökar sin utgivning av kvalitetslitteratur för barn och ungdomar och rekryterar Jenny Franke som förläggare. Foto: Ira Bilyk.

– Vi har några mycket fina barnboksår bakom oss och ser fram emot att förstärka vår utgivning med en så rutinerad och välmeriterad förläggare som Jenny, säger Marie Augustsson, utgivningsansvarig för barn- och ungdomslitteratur på Natur & Kultur.

Jenny Franke kommer närmast från Bonnier Carlsen och har dessförinnan drivit bokförlaget Mirando. Hon har förlagt verk av författare och illustratörer som Sara Lundberg, Sara Stridsberg, Beatrice Alemagna, Malte Persson med flera. Hennes utgivning är flerfaldigt prisbelönt, bland annat med Augustpriset.

– Vi har följt Jennys arbete under lång tid och hon har en unik kompetens som formgivare, redaktör och förläggare. Vår barnboksutgivning är viktig för oss och nu satsar vi ytterligare på den, säger förlagschef Annika Welinder.

Jenny Franke tillträder sin tjänst som förläggare på Natur & Kultur i augusti.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Natur & Kultur utökar sin utgivning av kvalitetslitteratur för barn och ungdomar och rekryterar Jenny Franke som förläggare. Foto: Ira Bilyk.
Natur & Kultur utökar sin utgivning av kvalitetslitteratur för barn och ungdomar och rekryterar Jenny Franke som förläggare. Foto: Ira Bilyk.
Ladda ned bild

Om

Natur & Kultur
Natur & KulturVarje gång du väljer förlaget Natur & Kultur är du med och bidrar till något större. Vi är en oberoende stiftelse som ska göra skillnad i samhället. Förutom att inspirera till läsande och lärande stärker vi röster i det demokratiska samtalet genom priser, stipendier och stöd. Vi ger ordet till fler.

Följ Natur & Kultur

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Natur & Kultur

Översättare tilldelas stort pris och stipendium28.9.2023 12:54:18 CEST | Pressmeddelande

Maria Lundgren tilldelas priset Årets översättning för sin konsekventa och passionerade översättning av den australiensiska författaren Joan Lindsays kultroman Utflykt till Hanging Rock från 1967. Priset Årets översättning på 100 000 kronor premierar det litterära verk som är bäst översatt till svenska under 2022. Årets översättarstipendiat är Isabella Nilsson, hon tilldelas 50 000 kronor.

Två av Sveriges främsta barnboksförfattare skriver läromedel för alla lågstadieelever27.9.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart att de prisade författarna Johan Rundberg och Ingela Korsell tillsammans med Natur & Kultur påbörjar arbetet med ett nytt läromedel i svenska för lågstadiet. Författarna har flera framgångar bakom sig och är verksamma inom genrerna spänningsromaner, deckare och fantasy. 2021 tilldelades Johan Rundberg Augustpriset för sin bok Nattkorpen och Ingela Korsell är författare till bland annat PAX-serien och ledamot av Kulturrådets läsråd, regeringens satsning på läsfrämjande insatser för barn och unga.

Sveriges första professor i sakprosa presenteras på Bokmässan26.9.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sedan första augusti är Anna Jungstrand innehavare av Natur & Kulturs professur i sakprosa vid Linnéuniversitetet. På årets Bokmässa presenteras satsningen på svensk sakprosaforskning och Anna Jungstrand berättar hur hon som professor kan verka för att stärka sakprosans ställning i Sverige. Bakom satsningen står Natur & Kultur, Sveriges Författarförbund, Läromedelsförfattarna och Linnéuniversitetet.

Natur & Kultur ger ut sagobok med Bland drakar och dragqueens15.9.2023 11:59:27 CEST | Pressmeddelande

Bland drakar och dragqueens är Nordens största dragshow-teatersällskap och har mött tiotusentals barn i sagostunder. Nu är de aktuella med den första barnboken av dragshowartister. Bland drakar och dragqueens: Sagobok är en kreativ och lekfull nytolkning av tre klassiska sagor. – Vi vill göra världen till en lite gladare, mer inspirerande och demokratisk plats. Målet är att väcka läslust och motverka utanförskap genom mötet mellan dragshowens lekfulla förvandling och sagornas förtrollade värld, säger Petter Wallenberg, grundare och regissör av teatersällskapet och sagobokens huvudförfattare

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum