Center mot våldsbejakande extremism

Strömsunds kommun utsedd till Årets förebyggare av extremism

Dela
Center mot våldsbejakande extremism (CVE) har utsett Strömsunds kommun i Jämtlands län till Årets förebyggare av våldsbejakande extremism. Priset delades ut på fredagsmorgonen i Stockholm under den nationella konferensen Samling mot våldsbejakande extremism. Priset instiftades förra året av CVE för att uppmärksamma det viktiga brottsförebyggande arbete som utförs i svenska kommuner, från norr till söder.

– Strömsunds kommun har visat att de reagerar med konkreta åtgärder. Det syns framförallt genom det arbete som utförs av den strategiska samverkansgruppen. Gruppen leder kommunens och polismyndighetens gemensamma arbete för att förhindra våldsbejakande extremism samt minska risken för radikalisering i Strömsund, säger Jonas Trolle, chef för CVE. 

– Jag är stolt att det arbete vi lagt ned uppmärksammas. Det här priset ger oss än mer motivation att fortsätta utveckla kommunens och polisens arbete både strategiskt och operativt. Vi får en bekräftelse på att vi tänkt och agerar rätt när det gäller det förebyggande arbetet, säger Elisabeth Lindholm, samordnare mot våldsbejakande extremism i Strömsunds kommun. 

Strömsunds kommun har under många år arbetat aktivt mot våldsbejakande extremism, det vill säga rörelser, ideologier eller miljöer som inte accepterar en demokratisk samhällsordning och som främjar våld för att uppnå ett ideologiskt mål.

Motiveringen bifogas. 

För ytterligare information:

Jenny Sonesson, pressansvarig CVE

Mobil: 073-41 24 207

E-post: press@cve.se

Elisabeth Lindholm, samordnare mot våldsbejakande extremism i Strömsunds kommun

Telefon: 0670-161 67

E-post: elisabeth.lindholm@stromsund.se

Nyckelord

Dokument

Länkar

Om

Center mot våldsbejakande extremism
Center mot våldsbejakande extremism
Box 1386
111 93 Stockholm

08-527 44 200http://www.cve.se

Center mot våldsbejakande extremism (CVE) ska stärka och utveckla det förebyggande arbetet mot våldsbejakande extremism. Verksamheten syftar ytterst till att förebygga ideologiskt motiverad brottslighet och terrorism. Centret är placerat inom Brottsförebyggande rådet (Brå).

Följ Center mot våldsbejakande extremism

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Center mot våldsbejakande extremism

Webbinarium 25 nov: Svårigheten att lämna extremistiska miljöer24.11.2021 14:51:06 CET | Pressinbjudan

Center mot våldsbejakande extremism (CVE) bjuder in till ett webbinarium torsdagen 25 november om avhopp. Hur ska personer som valt att stödja extremistiska rörelser bemötas av samhället? Vilka aktörer ska bistå dem som vill lämna extremistiska miljöer, och med vilka metoder? Vilket stöd kan myndigheter och civilsamhälle idag erbjuda och behövs ytterligare insatser på statlig och kommunal nivå?

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum