RF/SISU

Elitidrott ska stärkas och stöd utvecklas

Dela
RF-stämman beslutade att fortsätta utvecklastödet till elitidrott genom samverkan mellan Riksidrottsförbundet, Sveriges Olympiska kommitté och Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté inom ramarna för Elitidrott2030.
Foto: Sven Lindwall Bildyrån/Fri att använda
Foto: Sven Lindwall Bildyrån/Fri att använda

– Den svenska idrottsrörelsen står enig i hur elitidrotten bäst ska utvecklas och det är oerhört glädjande. Det är tillsammans som vi verkligen kan göra skillnad. Ska svenska elitidrottare ha en chans i den alltmer hårdnande konkurrensen behöver vi gemensamt stärka förutsättningarna, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.  

Till Riksidrottsmötet och SOK:s årsmöte tidigare i april inkom två motioner från medlemsförbunden på temat svensk internationell konkurrenskraft i framtiden. I båda fallen lyftes behov av samverkan kring stöd och insatser från de tre organisationerna gentemot medlemsförbunden, samt att svensk elitidrotts internationella konkurrenskraft blir en prioriterad fråga.I och med beslutet under RF-stämman har samma beslut fattats vid samtliga organisationers årsmöten.  

Beslutet innebär fortsatt utveckling av Elitidrott2030 genom organisering av stödtill elitidrotten samt att styrelserna fått medlemmarnas uppdrag att analysera hur man genom satsningen kan intressera staten att bidra till en väsentlig resursförstärkning. Parallellt ska styrelserna också analysera hur nya, kommersiella rättigheter kan skapas, var organisation för sig och de tre organisationerna tillsammans. 

För mer information kontakta: 

Björn Eriksson 
Ordförande Riksidrottsförbundet 
070-626 46 06 

 

Nyckelord

Bilder

Foto: Sven Lindwall Bildyrån/Fri att använda
Foto: Sven Lindwall Bildyrån/Fri att använda
Ladda ned bild

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 73 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum