RF/SISURF/SISU

Nya medlemmar välkomnas till Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna

Dela
Riksidrottsmötet har idag beslutat att rösta in Svenska Förbundet för Funktionell Fitness och Svenska E-sportförbundet som nya medlemmar i Riksidrottsförbundet. Sveriges Schackförbund fick bifall för sin ansökan till SISU Idrottsutbildarna.

Tre medlemsansökningar till Riksidrottsförbundet och en till SISU Idrottsutbildarna var uppe för debatt på RF- och SISU-stämmorna i Uppsala. Tre av dem fick grönt ljus. Svenska Förbundet för Funktionell Fitness och Svenska E-sportförbundet valdes in som medlemmar i Riksidrottsförbundet. Sveriges Schackförbund fick bifall för sin ansökan till SISU Idrottsutbildarna.

Däremot röstades nej till medlemskap för Svenska Taekwondounionen, som inte ansågs uppfylla de kriterier som ligger till grund för medlemskap.

Ansökningar från Svenska Kanotslalomförbundet och Svenska Sexförbundet har inte kunnat prövas då ansökningarna inte varit kompletta och avvisades därför utan prövning.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 73 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum