RF/SISURF/SISU

Karl-Erik Nilsson vald till ordförande  

Dela
Karl-Erik Nilsson valdes på Riksidrottsmötet idag till ny ordförande för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Sofia Domeij, Robert Casselbrant och Sammi Kaidi valdes in som nya ledamöter.

– Jag känner mig både ödmjuk och glad inför det förtroende som Riksidrottsmötet har gett mig. Det är ett stort ansvar och jag tar mig an uppdraget som ordförande med entusiasm. Vi befinner oss i en omtumlande tid på flera sätt med en ansträngd samhällsekonomi och ett osäkert världsläge. Jag är övertygad om att vi som idrottsrörelse måste hålla ihop och att det är tillsammans som vi är starkast, säger Karl-Erik Nilsson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.  

Anna Iwarsson och Toralf Nilsson vars mandatperioder gick ut valdes om som ledamöter.Nya ledamöter i styrelsen är Sofia Domeij, Robert Casselbrant och Sammi Kaidi. Som Riksidrottsnämndens ordförande valdes Krister Malmsten på omval för ytterligare två år. 

– Nu ser jag framemot att tillsammans med resten av styrelselaget formulera arbetet framåt och se hur vi tillsammans med specialidrottsförbunden kan göra gemensamma insatser för att stärka idrottsrörelsen. Det finns flera utmaningar att fortsätta arbeta med, bland annat statens stöd till idrotten, tillgänglighet och anläggningar samt elitfrågorna, säger Karl-Erik Nilsson.  

Samtliga ledamöter i Riksidrottsstyrelsen och Förbundsstyrelsen för SISU Idrottsutbildarna: Karl-Erik Nilsson, ordförande, Anna Iwarsson, ledamot, Erik Söderberg, ledamot,Marie Hedberg, ledamot,Robert Casselbrant, ledamot, Sammi Kaidi, ledamot,Sofia Domeij, ledamot, Stefan Bessman, ledamot,Toralf Nilsson, ledamot, Victoria Escobar, ledamot och Åsa Llinares Norlin. 

 

 

 

Kontakter

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 73 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum