Enköpings kommun

Fira nationaldagen i Enköping

Dela
Varmt välkomna att fira Sveriges nationaldag i Enköping. Firandet pågår mellan klockan 11–15 där det blir uppträdanden, utställningar av lokala föreningar, tal, allsång och avslutning med nationalsång.

Nationaldagsfirandet börjar traditionsenligt på Stora torget i Enköping med musik och ballongartister som skapar ballongfigurer för barnen. På plats finns även Ledningsregementet med fordon. Hemvärnets Musikkår Uppsala och fanvakten från Ledningsregementet i Enköping spelar och leder oss upp till Skolparken. I paraden deltar också Enköpings scoutkår och Enköpings Folkdansgille. Alla är välkomna att gå i paraden. Firandet på Stora torget pågår mellan klockan 11.00–12.30. Flaggorna på Stora torget hissas på morgonen av Enköpings scoutkår.

Nationaldagsfirande i Skolparken

Nationaldagsfirandet i Skolparken bjuder på flera traditionsenliga inslag som tal av kommunfullmäktiges ordförande, musik och sång. I parken kan du träffa föreningar, köpa fika eller mat. För barnen finns OK Enens miniorientering Mini-Knat. Missa heller inte att besöka kommunens biblioteksbuss. Medverkar i år gör Idolvinnaren 2022 Nike Sellmar, Enköpings kammarkör, den nybildade finska kören Domenicus och Michelle Sandberg. Jocke Göransson sjunger och leder programmet på Skolparksscenen. Det finns också möjlighet att köpa fika eller mat från foodtruck. Årets högtidstal hålls av Per Nilsson, överste vid Ledningsregementet i Enköping.

Firandet i Skolparken pågår mellan klockan 12.45–15.00 och är kostnadsfritt.

Nationaldagsfirandet i Enköping är ett samarbete mellan Enköpings kommun, Ledningsregementet i Enköping och Hemvärnets Musikkår Uppsala.

Hela programmet finns i kommunens evenemangskalender: enkoping.se/nationaldagen

Medborgarskapsceremoni

Enköpings kommun välkomnar varje år nyblivna svenska medborgare som bor i Enköping till en ceremoni. Medborgarskapsceremonin äger rum på Sveriges nationaldag den 6 juni.

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum