Ving AB

Petter Stordalen praktikant för en dag på Vings charterflyg till Rhodos

Dela
I onsdags ikväll lyfte Sunclass Airlines, Vings eget flygbolag, med drygt 200 glada semesterfirare mot Rhodos. Vad resenärerna inte visste var att det under flygningen skulle bli omhändertagna av en alldeles speciell steward i kabinbesättningen ombord – nämligen storägaren Petter Stordalen. Under ett antal dagar har sedan Petter varit ett populärt inslag på Vings familjehotell Sunwing Kallithea Beach på Rhodos.
Petter Stordalen serverade champagne till gästerna ombord på Sunclass Airlines. Foto: Simen Leander Ringen
Petter Stordalen serverade champagne till gästerna ombord på Sunclass Airlines. Foto: Simen Leander Ringen

Att vara ute på fältet och träffa både anställda och gäster sitter i Petter Stordalens DNA. Det var därför en självklarhet att i samband med en resa till Rhodos ikläda sig rollen som steward ombord. Och den drygt tre timmar långa flygresan blev något alldeles extra. Petter såg till att både servera resenärerna champagne, göra utrop i kabinen och prata med gäster, vilket blev mycket uppskattat.

- Ving är en nordisk kronjuvel och jag har ända sedan köpet 2019 gång på gång imponerats av verksamheten och kulturen i bolaget. Nu var det dags att också på plats på en resa följa personalens arbete och hjälpa till så gott jag kunde. Det blev en fantastisk resa och efter den så är det tydligt att inte bara personalen är guld värd utan att Ving också har Nordens bästa resenärer, säger Petter Stordalen.

Som en av huvudägarna till Ving och moderkoncernen Nordic Leisure Travel Group var det under den två dagar långa vistelsen på Rhodos även viktigt att möta både gäster och medarbetare på familjehotellet Sunwing Kallithea Beach, som är ett av Vings mest populära resorts och som sedan i höstas åter är i koncernens ägo. Även där gjorde Stordalen succé bland gästerna då han bla praktiserade som fitnessinstruktör och ledde vattengympan. På Rhodos deltog Stordalen också i ett evenemang med lokala samarbetspartners, media och representanter från myndigheter, ett återkommande evenemang som Ving gör regelbundet på sina största resmål.

Fakta: Petter Stordalen – en av storägarna till Nordic Leisure Travel Group

Den 31 oktober 2019 stod det klart att Ving och moderkoncernen Nordic Leisure Travel Group (NLTG) fått nya ägare efter den uppmärksammade konkursen av brittiska resejätten Thomas Cook Group plc. Petter Stordalen gick in som en av majoritetsägarna i bolaget med sitt Strawberry Group och äger idag 39,5 procent av koncernen. Övriga 39,5 procent ägs av kapitalfonden Altor och resterande 19,5 procent av TDR Capital samt ledningen för NLTG, 1,25 procent. I gruppen ingår researrangörerna Ving Sverige och Ving Norge, Globetrotter, Spies i Danmark, Tjäreborg i Finland, flygbolaget Sunclass Airlines samt hotellbolaget Resorts & Hotels där de egna hotellkedjorna Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club och Sunprime Hotels ingår. Gruppen säljer cirka 1 325 000 resor i de nordiska länderna årligen.

 

Kontakter

Bilder

Petter Stordalen serverade champagne till gästerna ombord på Sunclass Airlines. Foto: Simen Leander Ringen
Petter Stordalen serverade champagne till gästerna ombord på Sunclass Airlines. Foto: Simen Leander Ringen
Ladda ned bild
Lollo & Bernie tillsammans med Petter Stordalen. Foto: Simen Leander Ringen
Lollo & Bernie tillsammans med Petter Stordalen. Foto: Simen Leander Ringen
Ladda ned bild
Petter Stordalen på Vings familjehotell Sunwing Kallithea Beach på Rhodos. Foto: Simen Leander Ringen
Petter Stordalen på Vings familjehotell Sunwing Kallithea Beach på Rhodos. Foto: Simen Leander Ringen
Ladda ned bild
Petter träffade hotellpersonalen på Vings familjehotell Sunwing Kallithea Beach. Foto: Simen Leander Ringen
Petter träffade hotellpersonalen på Vings familjehotell Sunwing Kallithea Beach. Foto: Simen Leander Ringen
Ladda ned bild
Foto: Simen Leander Ringen
Foto: Simen Leander Ringen
Ladda ned bild

Om

Ving AB
Ving AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Stort resesug bland göteborgarna får Ving att sätta in extraflyg i höst30.8.2023 10:40:48 CEST | Pressmeddelande

Sommarens ostabila och regniga väder har fått många svenskar att boka en resa i höst. Trycket på Vings charteravgångar från Göteborg är minst sagt högt. Så pass att Ving nu satt in två extraflyg till Kreta i början på oktober. Och det är inte bara sensommaren som bokar bra. De senaste tre veckorna har höstlovsbokningarna från Göteborg ökat med 60 procentenheter mot i fjol vid samma tid, vilket fått Ving att även sätta in ett extraflyg till Cypern vecka 44.

Vings maskotar Lollo & Bernie lanserar egen YouTube-kanal17.7.2023 14:20:13 CEST | Pressmeddelande

Vings maskotar Lollo & Bernie är med sin dansvideo med över 44 miljoner visningar redan idag en megasuccé på YouTube och nu tas nästa stora steg när barnens favoriter för första gången får en alldeles egen kanal. Här samlas redan tidigare producerat material med helt nyproducerade filmer och för första gången släpps också 3D-animerade filmer. Inom kort planeras det även för en lansering på YouTube Kids.

Kretas autentiska pärla Sitia – nytt resmål hos Ving 202427.6.2023 12:58:04 CEST | Pressmeddelande

Nästa års sommarresor har precis släppts upp till försäljning hos Ving och en nyhet i programmet är den lilla kuststaden Sitia på östra Kreta. Sitia är fortfarande relativt oexploaterat och genuint och kan därför liknas vid andra mindre grekiska pärlor om Parga, Skiathos och Thassos. Resmålet har ett fantastiskt läge med närhet både det vacker natur, vandringsleder, orörda stränder och små byar. Till Sita erbjuder Ving direktcharter från Köpenhamn med flygbolaget BRA.

Nordic Leisure Travel Group inleder samarbete med aktörer inom ”Direct Air Capture”20.6.2023 10:42:44 CEST | Pressmeddelande

Nordic Leisure Travel Group som äger researrangörerna Ving, Spies, Tjäreborg och Sunclass Airlines har skrivit en avsiktsförklaring med företagen Nordic DAC Group AB och Carbon Removal AS. Norska Carbon Removal ska under 2027 ha en infångningsanläggning klar för att samla in koldioxid från luften, s.k. Direct Air Capture, som därefter ska lagras permanent 2,6 km under havsbotten i Nordsjön. Den infångade koldioxiden kan också användas som en råvara för industrin, t ex vid framställning av hållbart flygbränsle, SAF.

Så sparar man på resekostnaderna – utan att minska på upplevelsen. Här finns billigaste matkassen i Medelhavet!15.6.2023 14:27:14 CEST | Pressmeddelande

Svenskarnas reslust är stor och när sommarsemestrarna nu stundar är det många som bokat en resa till sydligare breddgrader. En rekordsvag kronkurs och inflation gör dock att många förväntar sig dyrare kostnader. Men resan behöver inte bli så kostsam på plats som man föreställer sig - om man botaniserar i det lokala utbudet. Ving har undersökt vad lokala rätter och vanliga varor kostar på sex populära destinationer i Medelhavet. Och i samtliga fall är prisnivån lägre än i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum