Stockholms stad

Frans Schartaus Handelsinstitut beviljas flera korta kurser som möjliggör en spetskompetens

Dela
När arbetslivet ställer om behövs det kompetensutveckling inom flera områden för att möta förändrade krav och förutsättningar på arbetsmarknaden. Redan i höst kan Stockholms stads Yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut erbjuda kurser i Egenvård för apotekspersonal, Dataanalys för besöksnäringen samt Klassificering av sjukdomar och Hälsoproblem för vårdadministratörer. Skolan bedriver även 16 YH-utbildningar inom Hälso- och sjukvården, Rese- och besöksnäringen, Ekonomi och försäljning, IT, Teaterteknik, Film- och Läkemedelsproduktion med dokumenterad hög kvalité.

Kurs för apotekspersonal

Regeringen har gett Läkemedelsverket i uppdrag att reglera kompetenskraven vid egenvårdsrådgivning så den här satsningen möjliggör kompetensutveckling för en viktig mycket målgrupp berättar biträdande rektor Susanne Gustafsson. Frans Schartaus Handelsinstitut har bedrivit YH-utbildningen Apotekstekniker i snart 20 år och har ett välutvecklat samarbete med hela branschen och duktiga lärare med en spetskompetens inom yrket.

Kurs för besöksnäringen

Dataanalys för besöksnäringen erbjuds redan och lockar deltagare från hela Sveriges verksamma inom hotell-, restaurang och resenäringen. De kan applicera det man lär sig redan från första kursdagen vilket skapar ett tydligt mervärde för arbetsplatsen. Det går otroligt bra för branschen och genom att tillämpa analysverktyg och ny teknik kan man erbjuda kunden skräddarsydda lösningar.

Kurs för hälso- och sjukvården

Relativt få kurser beviljas inom hälso- och sjukvården trots branschens engagemang och starka stöd. Därför är det otroligt kul att vi lyckats få starta kursen Klassificering av Sjukdomar och Hälsoproblem förklarar biträdande rektor Emnet Jonsson. Arbetet med att utveckla både korta kurser och längre YH-program tillsammans med arbetslivet utgår alltid från värdeorden branschnära, professionalism, engagemang, kvalité och med en stadig blick på framtiden. Kurserna kommer att vara lärarledda online via Teams vilket möjliggör att man kan jobba och studerade parallellt.

Det är alltid glädjande att få ett fortsatt förtroende och kunna stärka samarbetet med arbetslivet genom att erbjuda kurser för redan yrkesverksamma. Skolan kommer att satsa på fler korta kurser. Vi är en viktig kompetenspartner för många företag och organisationer. Här kan de hitta framtida medarbetare, påverka innehållet men också kompetensutveckla anställda helt kostnadsfritt utifrån deras behov, säger skolans rektor Sirpa Wahlberg Borgström.

För mer information kontakta Emnet Elisabet Jonsson emnet.elisabet.jonsson@edu.stockholm.se

Kontakter

ArbetsmarknadsförvaltningenIngela Thudin, kommunikationsstrateg

Jobbtorg Stockholm, Vuxenutbildning Stockholm. Samordningsuppdrag: Integrationspakten, samhällsvägledning för nyanlända, övergripande flyktingsamordning, feriejobb för ungdomar samt det kommunala uppföljningsansvaret för 16–19-åringar.

Tel:08-508 35 543ingela.thudin@stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Arbetsmarknadsförvaltningen ska skapa effektiva insatser för att fler stockholmare ska hitta ett arbete eller börja studera.

Förvaltningen ansvarar för

 • arbetsmarknadsinsatser
 • vuxenutbildning i svenska för invandrare
 • grundläggande och gymnasial vuxenutbildning
 • komvux som särskild utbildning på grundläggande respektive gymnasial nivå
 • yrkeshögskoleutbildningar
 • samordna mottagande av nyanlända
 • samordning av feriejobb för ungdomar
 • aktivitetsansvaret för 16–19-åringar som inte går en gymnasieutbildning
 • samordning av stadens samverkan med Arbetsförmedlingen
 • samhällsorientering för nyanlända
 • samordning av stadens arbete med mottagande och etablering av nyanlända.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

När träden får berätta – en parkupplevelse för barn i alla åldrar4.9.2023 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Välkommen till lanseringen av När träden får berätta vid Åkeshovs arboretum. Den 13 september klockan 18.00 lanserar Bromma stadsdelsförvaltning en digital parkupplevelse för både barn och vuxna. Här får besökaren träffa Barry Gran, Shirley Körsbär och Bisse Björk med flera vänner. Via de talande träden upptäcker och utforskar besökaren naturens förutsättningar på ett nytt och roligt och sätt. När träden får berätta invigs av bland andra Bromma stadsdelsnämnds ordförande, Johan Heinonen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum