Ratio

Forskningsstipendier till tre doktorander

Dela
Ratios stipendium till unga forskare tilldelas år 2023 tre doktorander i nationalekonomi, statsvetenskap och sociologi för fältstudier och sommarkurser.
Martin Björklund, Johan Ekman och Sebastian Shaqiri Johansson.
Martin Björklund, Johan Ekman och Sebastian Shaqiri Johansson.

– Det är jätteroligt att stödja unga talanger som är i början av sina akademiska karriärer. Liksom förra året har vi fått flera duktiga sökande. På sikt ser vi att detta stipendium är ett sätt att bidra till forskningen om frågor som är viktiga för näringslivet, säger Lotta Stern, vd på Ratio och professor i sociologi.

2022 instiftade Ratio detta stipendium som riktar sig särskilt till doktorander och nydisputerade forskare, som vill skaffa sig nya erfarenheter och kompetenser kring forskning som rör företagandets villkor.

2023 års stipendiater är:

Martin Björklund, doktorand i statsvetenskap vid Linköpings universitet och Ratio. Han får stöd för deltagande på en sommarkurs i metod, arrangerad av ICPSR. Björklunds avhandlingsarbete sker inom ramen för ett projekt om den politiska processen och beslutsfattande i EU.

Johan Ekman, doktorand i sociologi vid Åbo universitet. Han får stöd för resor och uppehälle under fält- och intervjustudier i Sverige. Ekmans doktorsavhandling ”Explaining the Enigma of Nordic Agency in the Political Economy of Europe’s Crisis” fokuserar på hur den nordiska modellen av ”kompetititv korporatism” inverkar på ländernas agens inom EU-beslutsfattandet och knyter an till lönebildning och tillväxtmodeller.

Sebastian Shaqiri Johansson, doktorand i nationalekonomi vid Norwegian Business School. Han får stöd för resor och uppehälle under fältstudier i Stockholm. Hans forskningsintressen är tillämpad ekonomi inom arbetsmarknadsforskning och ekonometri.

Kontakter

Christian SandströmBiträdande professor

Christian Sandström är forskare på Ratio och biträdande professor vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Tel:0737050137christian.sandstrom@ratio.se

Lotta SternVd & professor

Lotta Stern är vd på Ratio. Hon är professor i sociologi vid Stockholms universitet och arbetsmarknadsforskare.

Tel:0761855817lotta.stern@ratio.se

Bilder

Martin Björklund, Johan Ekman och Sebastian Shaqiri Johansson.
Martin Björklund, Johan Ekman och Sebastian Shaqiri Johansson.
Ladda ned bild

Om

Ratio
Ratio
Sveavägen 59 4trp, Box 3203
103 64 Stockholm

+4684415900https://ratio.se/

Näringslivets forskningsinstitut

Ratio är ett fristående forskningsinstitut som forskar om hur företagandet villkor kan utvecklas och förbättras. Institutet är tvärvetenskapligt och samlar forskare från alltifrån nationalekonomin och företagsekonomin till sociologin och statsvetenskapen. Forskning om arbetsmarknad och lönebildning är särskilt prioriterad.

Följ Ratio

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ratio

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum