VisitDenmark

Dinosaurie-alarm: Museum of Evolution öppnar i Danmark

Dela
Den 13 juni öppnar Museum of Evolution på Lolland-Falster i södra Danmark. Det är en permanent utställning med multisensorisk teknik och där äkta dinosaurieskelett från bland annat Allosaurus, Archaeopteryx och Torosaurus visas up.
© Museum Of Evolution
© Museum Of Evolution

På de syddanska öarna Lolland-Falster öppnar ett nytt museum, Museum of Evolution, den 13 juni i Knuthenborg Safaripark. Stjärnorna i den nya multisensoriska och permanenta utställningen är äkta dinosaurieskelett. Här kan man beundra en nio meter lång Allosaurus, en Torosaurus, en Archaeopteryx - den direkta kopplingen mellan dinosaurier och fåglar - och en hittills okänd dinosaurieart.

På 1 000 kvadratmeter möter besökarna på sin resa genom 300 miljoner år, förutom skeletten av de stora dinosaurierna, även djur från perm-tiden och istiden. Den multisensoriska utställningen med ljus-, ljud- och dofteffekter kommer kontinuerligt att utökas.

En biljett till Museum of Evolution inkluderar även ett besök på Knuthenborg Safaripark (från 13 euro för barn, från 24 euro för vuxna). Ytterligare information och biljetter finns på www.museumofevolution.com och www.knuthenborg.dk

Det nya museet, "Museum of Evolution", ligger mitt i Knuthenborg, Nordeuropas största safaripark, och berättar historien om evolutionen av stora djur fram till arterna som idag strövar genom savannen i den 400 hektar stora parken.

Museet fokuserar på några av världens bäst bevarade dinosaurieskelett. Allosaurausen "Big Joe" - den oslagbara stjärnan i utställningen - levde för cirka 155 miljoner år sedan och hittades 2015 i Wyoming, USA. Särskilt imponerande är att 95 procent av Allosaurusens skelett är bevarat. Fossilen av Archaeopteryx, som ingår i utställningen, är också ett av de mest sällsynta fossilerna och kan bara beundras på några få platser i världen. Fossilen hittades på 1990-talet i Tyskland och har aldrig tidigare ställts ut.

En annan sensation är skelettet av en Torosaurus och som kallas "Adam". Skelettet väger 6,5 ton och har med sina cirka tre meter den största kraniet av något landlevande djur. Dessutom kan man se en hittills okänd dinosaurieart samt tio imponerande skelett från perm-tiden - inklusive två äkta skelett av rovdjuret Dimetrodon, som är cirka 300 miljoner år gammalt - samt skelett från många stora djur från istiden.

Den som vill sätta lite guldkant på sin vistelse i parken kan boka en övernattning i någon av Knuthenborgs lägerplatser som finns på olika områden i parken. Här kan du välja på glamping-tält med utsikt över elefanterna eller mindre stugor med panoramaglasvägg mot tigerhägnet.

Öppettider och priser:

Måndag till söndag, 1 april till 22 oktober 2023, från kl. 10:00 till kl. 17:00.

Under högsäsongen från 24 juni till 6 augusti är museet öppet till kl. 18:00.

Dagbiljett för park och museum för vuxna: från 24 euro.

Dagbiljett för park och museum för barn i åldern 3 till 11 år: från 13 euro

För mer information och tillgång till Museum of Evolutions bildbank kontakta: Brian Lindorf Hansen, Head of Marketing Knuthenborg Safaripark

Email: presse@knuthenborg.dk.

Tel: +45 54 78 80 89

Nyckelord

Kontakter

Bilder

© Museum Of Evolution
© Museum Of Evolution
Ladda ned bild
© Museum Of Evolution
© Museum Of Evolution
Ladda ned bild
© Museum Of Evolution
© Museum Of Evolution
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 768 35 00 31http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Drottning Margrethe fortsätter sitt konstnärliga arbete12.3.2024 16:43:54 CET | Pressmeddelande

I sommar är det nionde gången som Drottning Margrethe kommer att ha designat scenografin och kostymer till en balettföreställning som sätts upp på en av Tivolis teatrar. Föreställningen bygger på Hans Christian Andersens berättelse ”Dummerjöns” och det är den berömda tonsättaren och dirigenten Philip Faber som komponerat musiken. För koreografin ansvararar den prisbelönta koreografen och solisten vid Kungliga Danska Baletten, Tobias Praetorius. Baletten har premiär den 22 juni 2024 på Tivolis Pantomimteater.

Tryck på knappen och säg ”pyt”!6.3.2024 15:33:15 CET | Pressmeddelande

Med en stor reklamskylt på Medborgarplatsen i Stockholm uppmanar Danmark alla Stockholms hipsters att ”chilla”. Samtidigt rullas en kampanj ut i sociala medier med en video där ”The Danish Zen” presenteras. Danskarnas unika förmåga att säga strunt samma, låta saker passera och deras avslappnade förhållningssätt till livet marknadsförs nu som "The Danish Zen" - och som en bra anledning att semestra i Danmark. Bakom kampanjen står den danska turistorganisationen VisitDenmark.

Aarhus - först i världen med att testa retursystem för kaffekoppar23.1.2024 15:00:51 CET | Pressmeddelande

I Danmarks näst största stad, Aarhus, kommer det framöver att vara slut med att slänga engångs-kaffekoppar i sopkorgar, på gatan eller i parker. Som en del av ett treårigt försök kan man nu välja en återanvändningsbar kopp som kan pantas när man köper varma eller kalla ”to-go-drycker” i Aarhus. Aarhus blir den första platsen i världen med ett gemensamt pantsystem, där man kan panta sin ”to-go-kaffekopp” i speciella pantautomater i centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye