Afa Försäkring

Afa Försäkring förvandlar krya på dig-kort till talkshow

Dela
I Afa Försäkrings nya kampanj om kollektivavtalade försäkringar använder man sig av ett av de mest klassiska sätten att visa omtanke om någon som blivit sjuk eller skadad – krya på dig-kort med gulliga nallar, blommor och varma hälsningar.

Alla som jobbar inom kommun och region har försäkringar som ingår i anställningen, och kan ha rätt till ersättning om de skulle bli sjuka. Eller skadade på jobbet. Men det är inte alla som känner till förmånen.

För att ändra på det har Afa Försäkring tagit fram kampanjen och mini-talkshowen ”Krya på dig” med en nalle som programledare. I avsnittet gästas nallen av en fiktiv person från vården, som hälsar till en kollega som blivit sjuk. Eller skadad på jobbet. Nallen passar även på att påminna om de kollektivavtalade försäkringarna. I filmen möts den varma och omtänksamma världen med krya på dig-kort och klassisk talkshow. För att få programledarnallen att kännas mänsklig och levande spelas den av en dockspelare.

– Vi vill öka kännedomen om de kollektivavtalade försäkringarna, visa att vi verkligen bryr oss om alla som jobbar inom kommun och region, och se till ingen missar ersättning som de kan ha rätt till, säger Johan Ljungqvist, kommunikationsdirektör på Afa Försäkring.

– Genom att göra en krya på dig-korts-nalle till talkshowvärd vill vi förmedla omtanke och berätta om den här förmånen på ett spännande sätt, säger Hampus Mattsson, copywriter på anr+1.

Kampanjen och nallen kommer även att synas i sociala medier. Filmen med talkshowen visas bland annat på Youtube, Aftonbladet och TV4Play.

Arbetsgrupp:
Andreas Lönn, Creative director, anr+1
Carl Almquist, AD, anr+1
Hampus Mattsson, Copywriter, anr+1
Barbro Långjuth, Produktionsledare, anr+1
Henrik Jansson, Planner, anr+1
Anna Celay, Projektledare och Strategy director, anr+1
André Melin, Regissör, anr+1
Björn Carlberg, dockspelare
Johan Ljungqvist, beställare, Afa Försäkring
Camilla Kinnarinen, projektledare, Afa Försäkring


Se filmen här:

Krya på dig – Ryggvärk

För mer information kontakta:
Johan Ljungqvist, kommunikationsdirektör, Afa Försäkring: 0702-20 05 13, johan.ljungqvist@afaforsakring.se 
Camilla Kinnarinen, projektledare, Afa Försäkring: 0708-16 40 21, camilla.kinnarinen@afaforsakring.se 
Linda Harling, presskommunikatör, Afa Försäkring: 0730-96 35 12, linda.harling@afaforsakring.se 

Om kollektivavtalade försäkringar:
Cirka 5 miljoner människor, eller 90 procent av alla anställda i Sverige, har en eller flera kollektivavtalade försäkringar hos Afa Försäkring. Försäkringarna är ett resultat av förhandlingar mellan fackförbund och arbetsgivare. 10 av 10 som arbetar i kommuner och regioner har försäkring vid sjukdom och arbetsskada hos Afa Försäkring. Ta reda på mer om försäkringarna på: afaforsakring.se/krya-pa-dig

Om de centrala fackliga organisationerna:
AkademikerAlliansen är en organisation för förhandlingssamverkan på den kommunala och landstingskommunala sektorn mellan 17 Sacoanslutna förbund. Kommunal är en fackförening med över en halv miljon medlemmar och finns i fler än 230 yrken i kommuner, regioner och privat sektor. Offentliganställdas Förhandlingsråd, OFR, är en uppdragsstyrd förhandlingsorganisation för 13 fackförbund inom offentlig sektor, varav åttaförbund organiserar medlemmar inom kommun- och regionsektorn.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Krya på dig – Ryggvärk

Nyckelord

Bilder

Om

Afa Försäkring
Afa FörsäkringAfa Försäkring: 9 av 10 är försäkrade via jobbet. Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar människor i privat näringsliv, kommuner och regioner. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. www.afaforsakring.se

Följ Afa Försäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Afa Försäkring

Vägen till psykisk hälsa i arbetslivet – utlysning av nytt FoU-program4.12.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Afa Försäkring och Alecta utlyser det gemensamma treåriga FoU-programmet Vägen till psykisk hälsa i arbetslivet, med fokus på förebyggande, rehabiliterande och stärkande insatser. Forskningen ska bidra till att öka hälsan och minska lång sjukfrånvaro på grund av psykisk ohälsa i det privata näringslivet. FoU-programmet omfattar 30 miljoner kronor och startar i september 2024, men redan från den 4 december kan forskare ansöka om finansiering.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum