Värmdö Kommun

Byggnationen av Värmdös nya kulturhus invigs

Dela
Kommunen tar över Porslinsfabriken och byggnationen av Värmdö kommuns nya kulturhus från Landia. Byggstarten invigs den 3 juni under Värmdöfestivalen.

Tyra Lundgrens väg 19 i Gustavsberg. Det blir den nya adressen för Värmdö kommuns kulturhus och bibliotek, som beräknas står klart under våren 2024. Den 3 juni kl. 11 hålls en invigningsceremoni för det första spadtaget.

Under uppmärksammandet av byggstarten finns Miranda Ahlers, nämndordförande, och kommunstyrelsens ordförande Carl Kangas på plats för att annonsera det första spadtaget.

Det hålls också välkomsttal av kultur- och bibliotekschef Giovanna Jörgensen och dansuppträdanden med Kulturskolan.

Ceremonin sammanfaller med Värmdöfestivalen som pågår i Gustavsbergs hamn den 3 och 4 juni. Kulturhuset är öppet för visningar 11-16 både lördag och söndag. Under söndagen håller dessutom Porslinsmuseets vänner vandringar genom lokalerna vid klockan 13 och 14. Besökare får möjlighet att titta in i lokalerna, se bilder och materialprover samt ställa frågor och komma med idéer.

 Målsättningen med det nya Kulturhuset är att skapa en mötesplats för alla Värmdös medborgare med bibliotek, mötesrum, lokaler för dans, musik, drama, teater och skapande verksamhet.

-          Den gamla porslinsfabriken kommer att sjuda av liv och kreativitet. Här kommer Värmdös invånare att möta kultur i alla dess former och även vara medskapande kring utbudet i huset. Vi ser fram emot att samverka med föreningar, privatpersoner och näringsliv i att skapa ett kulturhus för alla, säger kultur- och bibliotekschef Giovanna Jörgensen.

På det nya Kulturhusets projektsida uppdaterar kommunen löpande om projektet:

Kulturhuset - Värmdö kommun (varmdo.se)

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Värmdö kommun framgångsrik i sin digitala transformation – Vidare i Sveriges DigitaliseringsKommun 202326.6.2023 12:13:35 CEST | Pressmeddelande

Värmdö kommun stoltserar med framgångar i arbetet med att bli en smartare och mer framtidssäker kommun. Genom att fokusera på det mänskliga perspektivet driver alla delar av kommunen en omfattande digital transformation som inte bara involverar teknik, utan även kompetensutveckling och kulturförändring. Resultatet har överträffat förväntningarna och har lett till betydande fördelar för invånare och verksamheter. Vi kallar det smartare Värmdö och nu är vi vidare i Sveriges digitaliseringskommun 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum