BranäsgruppenBranäsgruppen

Toppexpressen – Succéinvesteringen i Branäs

Dela
Den nya liften Toppexpressen blev en succé. Fjolårets stora investering i Branäs har gjort skidåkningen roligare och effektivare.

Toppexpressen i Branäs har nu rullat under en vinter och succén är ett faktum. Den nya expressliften sträcker sig från Mattesdalen ända upp till toppen, är över en kilometer lång och har en fallhöjd på över 350 meter. Tack vare Toppexpressen har Branäs en av Sveriges bästa liftkapaciteter och liftköerna i området har blivit ännu kortare. 

Förutom att det är en toppmodern och bekväm stolslift så har den nya Toppexpressen lockat mer folk till området kring Mattesdalen som tidigare har varit en outnyttjad del av berget.

– Toppexpressen har öppnat upp skidåkningen i Branäs på ett helt nytt sätt. Tidigare behövde skidåkarna ta flera liftar för att ta sig upp från Mattesdalen till toppen, men nu räcker det med en. Omloppstiden har blivit betydligt kortare, nu kan du åka vår populäraste backe Långsvängen åk efter åk, förklarar Anton Renström, teknisk chef Branäsgruppen.

Toppexpressen är en av de största investeringarna någonsin i Branäs och blev också startskottet för en rad andra förbättringar som innebär att skidområdet har blivit ännu bättre.

– Långsvängen har blivit längre och vi har flyttat parken till en nedfart med lämpligare lutning. Torget i Mattesdalen har också blivit större och vi har bytt ut hela snösystemet i området kring den nya liften med 62 helautomatiska snökanoner, säger Anton Renström.

Närmare en miljon liftåk

Det är ingen underdrift att kalla den nya liften för en succéinvestering, vilket statistiken kan bekräfta – sedan invigningen så har Toppexpressen lyckats skrapa ihop närmare en miljon liftåk.

– Under säsongen 22/23 var det 270 947 personer som åkte i liften och alla dessa personer har tillsammans åkt 788 275 gånger, säger Victoria Larsson, affärsområdeschef handel och hyra på Branäsgruppen.

Fakta Toppexpressen:

  • Längd: 1 225 m
  • Fallhöjd: 353 m
  • Kapacitet: 2 400 personer i timmen
  • Åktid: 4 min 38 sek
  • Antal master: 13

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye