Högskolan i Halmstad

Årets alumn gör karriär i mansdominerad industri

Dela
Anagha Anand är Årets alumn vid Högskolan i Halmstad 2023. Hennes professionella resa är lika inspirerande som hennes inre drivkraft för personlig utveckling och framgång. Med värme och entusiasm inspirerar hon studenter att vara djärva och modiga när hon tar plats som ledare i en mansdominerad bransch.
Foto: Privat
Foto: Privat

– Det är en sådan ära att få denna utmärkelse! Ett stolt ögonblick för både mig och min familj, säger Anagha Anand när hon nås av beskedet att hon har blivit utsedd till Årets alumn vid Högskolan i Halmstad 2023.

Anagha Anand är bosatt i Tyskland, där hon har en framgångsrik karriär på elektronikjätten Bosch. Hon började som produktchef för Bosch Vietnam och valdes snabbt ut som en av talangerna att delta i ett utvecklingsprogram för unga ledare inom företaget. Nu axlar hon rollen som produktchef för Global Innovation på huvudkontoret i Stuttgart.

– Det har varit en fantastisk resa och jag är stolt över att kunna utvecklas och växa inom företaget. Det har stundtals varit utmanande att vara ung kvinna i en mansdominerad bransch, men jag fortsätter att göra det som jag är bra på och låter resultaten tala för sig själva, säger Anagha Anand.

Fina minnen och lärdomar från Högskolan i Halmstad

Anagha Anand tog examen från Masterprogrammet i industriell organisation och innovation vid Högskolan i Halmstad år 2018, och arbetade därefter som internationell studentkoordinator på Högskolan under en kort tid innan hon gick vidare i sin karriär. Hon var mycket uppskattad av både studenter och kollegor genom sitt sätt att alltid visa intresse för människor omkring sig och sprida positiv energi.

–Jag minns studentlivet på Högskolan i Halmstad med värme. Lärarna var alltid tillgängliga för studenterna, och kurserna var perfekt uppbyggda genom en kombination av teoretiska och praktiska inlärningsmetoder. Den största lärdomen från min högskoletid är dock den svenska feedbackkulturen som gjorde det möjligt för mig att diskutera på en ny nivå med både studenter och lärare. Även möjligheten att arbeta tillsammans med människor från hela världen lärde mig att vara kulturellt inkännande på en internationell arbetsplats, säger Anagha Anand.

En internationell nomad

Att arbeta och bo i olika länder har alltid varit målet för Anagha Anand. Född och uppvuxen i Bangalore i Indien har hon alltid älskat att utforska nya platser och lära sig om nya kulturer. Masterstudierna vid Högskolan i Halmstad öppnade nya dörrar och utökade hennes nätverk, vilket banade väg för vidare internationella utmaningar. Under studietiden vid Högskolan i Halmstad tilldelades hon utmärkelsen Global Swede av Svenska Institutet, där hennes entreprenöriella tankesätt och gränslösa innovationsförmåga hyllades.

Fortfarande kontakt med Högskolan

Eftersom Anagha Anand både har studerat och arbetat vid Högskolan i Halmstad har hon ett stort nätverk bland Högskolans medarbetare. Hon har fortfarande kontakt med både administrativ personal och lärare från utbildningen och hon delar med sig av sina erfarenheter från både student- och arbetslivet till Högskolans studenter.

Anders Nelson, tillförordnad prorektor med särskilt ansvar för internationalisering, är glad över att tilldela Anagha Anand utmärkelsen som Årets alumn. Han ser flera möjligheter att vidareutveckla samarbetet med henne.

– Jag är mycket glad över att årets utmärkelse går till Anagha Anand. Jag minns hennes driv och det engagemang som hon visade för Högskolan under de första åren efter studierna. Sedan dess har hon haft en spännande karriärutveckling och jag ser fram emot möjligheter till framtida samarbeten som kan gynna både Anagha, hennes arbetsgivare och Högskolan i Halmstad, säger Anders Nelson.

Inspirerar gärna till mod

För Anagha Anand handlar framgång inte bara om att klättra på en karriärstege, utan mest om att vara sann mot sig själv och människor omkring sig. Hon försöker att ge tillbaka till Högskolan på de sätt som hon kan och är mer än glad om hon kan inspirera någon att fatta modiga beslut i livet:

– Om jag ska ge några råd till alla studenter som tar examen idag skulle jag säga: Var modig och håll aldrig tillbaka. Ta dig an nya utmaningar och kom ihåg att alltid sprida vidare din kunskap och energi. Världen behöver din passion, talang och djärvhet för att vi ska kunna tänja på gränserna, säger årets stolta alumn.

Om utmärkelsen Årets alumn

Högskolan i Halmstad delar varje år ut utmärkelsen Årets alumn för att uppmärksamma och lyfta fram tidigare studenter som på olika sätt har utmärkt sig efter examen samt är en positiv förebild för såväl Högskolan och dess studenter som för omgivande samhälle.

Utmärkelsen Årets alumn delas ut under avslutningshögtiden som i år äger rum den 2 juni. Då firas och tackas de studenter som tar examen vid ett festligt evenemang.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Privat
Foto: Privat
Ladda ned bild

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena Hälsoinnovation respektive Smarta städer och samhällen.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum