Norrköpings kommun

Stort intresse från företag att etablera sig i Klinga

Dela
När Klinga verksamhetsområde, strax söder om Norrköping vid E4, ska exploateras är trycket högt från företagare som vill etablera sig där.
Bilden visar Klinga verksamhetsområde och de olika byggetapperna. Foto: Norrköpings kommun.
Bilden visar Klinga verksamhetsområde och de olika byggetapperna. Foto: Norrköpings kommun.

Den 13 juni kommer samhällsplaneringsnämnden att ta beslut om tre nya optionsavtal inom Klinga etapp 4, utöver de två som redan är beslutade.

– Många av tomterna har verksamhetsbeteckning, medan en del av tomterna även har centrumfunktion i detaljplanen som redan har vunnit laga kraft. Där ser kommunen gärna att exempelvis en restaurang vill etablera sig, som då kan försörja området och personalen inom de olika etapperna med mat, säger Reidar Svedahl kommunalråd och ordförande i samhällsplaneringsnämnden.

Etapp 1 och 2 är redan utbyggda, medan etapp 3 och 5 projekteras för utbyggnation av allmän plats och ledningar, byggande av gator, vatten och avlopp. Optionerna som det ska beslutas om i samhällsbyggnadsnämnden gäller etapp 4.

– Det är både stora och mindre företag som är i behov tomter och Klinga är definitivt ett bra området att etablera sig i. Det har ett mycket centralt läge intill högtrafikerade E4 mellan Norrköping och Linköping, där mängder av trafikanter passerar på väg till Stockholm, Göteborg och Malmö, säger Reidar Svedahl.

Utbyggnationen av allmän plats i Klinga etapp 4 beräknas vara klar till årsskiftet 2023/2024.
Entreprenör är Häv och gräv.

Kontakt:

Reidar Svedahl (L)
Titel: kommunalråd och ordförande i samhällsplaneringsnämnden
Telefon: 070-643 83 33

Daniella Aman
Titel: exploateringsingenjör, samhällsbyggnadskontoret 
Telefon: 011-15 18 05

______________________________________________________________________

Avsändare: Lana Brunell, pressansvarig
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Bilden visar Klinga verksamhetsområde och de olika byggetapperna. Foto: Norrköpings kommun.
Bilden visar Klinga verksamhetsområde och de olika byggetapperna. Foto: Norrköpings kommun.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

 Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Mötesplats Norrköping – företagsbesök för dialog och utveckling21.9.2023 09:05:10 CEST | Pressinbjudan

Måndag den 25 september kommer närmare 80 företag ta emot besök av kommunfullmäktiges politiker tillsammans med tjänstepersoner från flera olika kontor. Syftet med dessa besök, som går under namnet Mötesplats Norrköping, är att mötas över gränserna för att öka förståelsen för varandra och utbyta perspektiv. Mötesplats Norrköping är en del av Handslaget – kommunens överenskommelse med näringslivet för ett förbättrat företagsklimat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum