Riksteatern

Krister Henriksson på landsomfattande turné med Riksteatern

Dela
Nobelprisbelönta Eugen O’Neills klassiker Lång dags färd mot natt åker på turné i hela Sverige säsongen 2024 och 2025. I rollerna som det dysfunktionella paret Tyrone ser vi stjärnparet Krister Henriksson och Grynet Molvig.
Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats Bäcker

Min favispjäs å drömensemble på turné! Vi ses va?!, säger Krister Henriksson.  

Lång dags färd mot natt är ett självbiografiskt drama om smärtsamma, alkoholdränkta uppgörelser mellan fadern, modern och sönerna hemma hos familjen Tyrone. Produktionen turnerar med Riksteatern under säsongen 2024 och 2025 och regisseras av Eva Dahlman.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats Bäcker
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum