Boverket

Creating Green Cities – europeisk konferens om vackra, hållbara och inkluderande städer

Dela
Inom ramen för ordförandeskapet i EU lyfter Sverige frågor om gröna städer. Till konferensen Creating Green Cities den 14–15 juni i Malmö bjuder Sverige in aktörer från hela Europa för att tillsammans dela kunskap och tänka nytt kring framtidens hållbara, vackra och inkluderande städer och samhällen. Konferensen sänds digitalt.

Den gröna omställningen av Europa brådskar och i städernas miljöer möts en rad komplexa samhällsutmaningar. Hur vi utvecklar våra städer och samhällen kommer att påverka såväl människor som miljö i många generationer framöver.

Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson inleder konferensen och bland talarna har vi Lars Strannegård, rektor på Stockholms Handelshögskola, Anab Jain, arkitekt och futurist, Lucka Kajfez Bogotaj, professor i klimatologi, Salvador Rueda, som står bakom Barcelonas Superblocks, och Helena Bjarnegård, riksarkitekt.

Konferensen, som hålls på engelska, är en del i Sveriges ordförandeskap i EU. Boverket och SLU Tankesmedjan Movium är arrangörer i samverkan med myndigheterna i Rådet för hållbara städer, på uppdrag av Regeringskansliet.

Mer information och anmälan för digitalt deltagande (på delegia.com)

Kontakta Boverkets presservice för mer information och medieackreditering på plats, telefon 0455-35 31 70 eller e-post presservice@boverket.se.

Om

Boverket
Boverket
Drottninggatan 18
37131 Karlskrona

0455-35 30 00https://www.boverket.se/

Boverket är myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Generaldirektör på Boverket är Anders Sjelvgren.  Boverket är förvaltningsmyndighet för frågor om byggd miljö, hushållning med mark- och vattenområden, fysisk planering, byggande och förvaltning av bebyggelse, boende och bostadsfinansiering. Boverket har ca 245 anställda i Karlskrona och Malmö och tillhör Landsbygds- och infrastrukturdepartementet.

Följ Boverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Boverket

Ny nationell kartläggning av träd i städer och tätorter5.9.2023 09:09:15 CEST | Pressmeddelande

Träd i den byggda miljön har stor betydelse för många ekosystemtjänster och för klimatanpassning av städer och tätorter. Träd bidrar till att sänka temperaturer varma dagar och tar hand om dagvatten. Boverket har därför tillsammans med Metria gjort en nationell kartläggning av trädtäckning i städer och tätorter som kan användas av kommuner, länsstyrelser, företag och myndigheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum