Apollo

Rekordhög efterfrågan på träningsresor

Dela
Antalet resenärer till Apollos sport- och träningshotell ökade med hela 40 procent i maj jämfört med samma period förra året. Generellt sett har försäljningen av träningsresor femdubblats jämfört med föregående år.

Allt fler unnar sig en semester utomlands med fokus på egentid och hälsa – och det har på allvar satt träningsresor på kartan. Hos Apollo har försäljningen av resor till dedikerade sporthotell slagit nya rekord sedan januari, och i maj nådde det sin topp när antalet träningsresenärer ökade med hela 40 procent jämfört med samma period förra året.

– Apollo Sports är nu vårt snabbast växande koncept, och intresset ökar stadigt under hela året och bland alla målgrupper. Störst tryck är det under våren och hösten – maj och september är eftertraktade månader, men även flera av sommarens mest bokade hotell är dedikerade sporthotell. Det är otroligt roligt, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.

Totalt erbjuder researrangören nio dedikerade Apollo Sports-hotell, varav sex ligger under varumärket Playitas. Under året kommer imponerande 100 000 gäster att semestra och träna på ett av dessa hotell – och även om Sverige och Danmark för närvarande är de största marknaderna är det Norge och Finland som står för den största ökningen. Försäljningen har fördubblats i Norge jämfört med föregående år. I Finland har försäljningen ökat med imponerande 140 procent.

 

Kvalitet i alla led

Apollos sportchef lyfter fram det breda utbudet av hotell och träningsevents som en stor del av framgången. Alla researrangörens sporthotell riktar sig till både elitidrottare och träningsentusiaster, medan ett par utvalda hotell även erbjuder en egen sportakademi för barn under skolloven.

Dessutom är det ingen tvekan om att researrangörens starka fokus på kvalitetssäkring i alla led spelar en stor roll. På Apollos sporthotell handlar det inte bara om att erbjuda några gruppträningspass eller ett gym. Här väntar alltid förstklassiga faciliteter, professionella instruktörer och närproducerad, hälsosam mat.

- Det finns många aktörer idag som erbjuder olika former av aktiva semestrar och framför allt möjligheten att kombinera avkoppling med lite aktivitet. Det gör även vi. Till exempel erbjuder vi gym och gratis gruppträning på flera av våra egna hotellkoncept, men med Apollo Sports ville vi ta det ett steg längre. Här står sport och träning i centrum. Det är syftet med resan och det återspeglas i den kvalitet man får, säger Giray.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum