Svenska Basketbollförbundet

Pizza Hut ny partner till streetbasket och USM

Dela
Det är nu klart att Pizza Hut Sverige tar en slice av Svensk Basket genom att kliva in som partner till sommarens heta streetbasket/3x3-aktiviteter och som ny partner till USM. - Vi välkomnar Pizza Hut till basketfamiljen och ser fram emot hur deras närvaro kommer kunna lyfta olika basketevents under sommaren, men även framåt. Pizza Hut gör en häftig varumärkesresa och deras nya erbjudanden och koncept kommer tilltala en stor del av vår målgrupp, säger Steve Dippel, kommersiell chef på Svenska Basketbollförbundet

Som ny partner till NOCCO Sweden 3x3 Tour och Presenting Partner till Streetbasket Challenge 2023 kommer Pizza Hut vara på plats vid flera tourstopp och Streetbasket Challenge-turneringar under sommaren.

Pizza Hut blir även, med start säsongen 2023/24, partner till USM med Final4.

Partnerskapet mellan Svenska Basketbollförbundet och Pizza Hut Sverige sträcker sig över tre år och trädde i kraft den 2 juni 2023.

- Basket är en framåtlutad sport med schyssta värderingar och med en stark position bland ungdomar och unga vuxna. Vi ser fram emot att peppa alla basketspelare på såväl bredd- och ungdomsnivå som på elitnivå och ge trevliga erbjudanden som förgyller den spontana middagen efter streetbasketturneringen, lagfesten efter en viktig vinst, matchkvällen framför tv:n eller vad det nu kan vara. Sedan delar både basketsporten och Pizza Hut amerikanska rötter, vilket vi tycker ger samarbetet en rolig prägel, säger Andrea Lindgren, CMO på Pizza Hut Sverige.

Parterna har även en ambition att utvidga partnerskapet till att omfatta landslagen och samhällsprojekt.

- För oss är det viktigt att visa att vi är mer än pizza och att vi har en positiv inverkan på samhället. Vi vill att våra kunder ska kunna äta gott utan att ha dåligt samvete och här är det naturligtvis viktigt med motion i spontan eller organiserad form. Basketen täcker båda delar. Vi ser fram emot att diskutera hur vi kan göra skillnad tillsammans med basket, säger Andrea Lindgren.

Om Pizza Hut
Pizza Hut grundades av bröderna Frank och Dan Carney från Kansas, USA som drömde om att starta en annorlunda pizzeria med amerikansk twist. Den 31 maj 1958 slog de upp dörrarna till sin första restaurang i Wichita och det blev succé. Idag finns Pizza Hut i över 100 länder och kom till Sverige 1987. Pizza Hut är ett starkt varumärke, känt för sina spännande smaker och unika deg som inte serveras någon annanstans.

Pizza Hut har även en ambition att göra skillnad i samhället och vill bidra till att fler kan äta gott utan att ha dåligt samvete. Pizza Hut Sverige vill genom samarbetet med Svenska Basketbollförbundet bidra till att fler ungdomar och unga vuxna rör på sig och mår bra - på basketplaner utomhus och inomhus, runt om i landet.

För frågor om samarbetet:
Steve Dippel, Kommersiell chef, stephen.dippel@basket.se, 072-969 51 79.
Andrea Lindgren, Chief Marketing Officer, andrea.lindgren@pizzahut.se, 070-736 81 12.

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Trålgränd 2
Stockholm

http://basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye