Afa Försäkring

Seminarium: Ny stor rapport om allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro i svenskt arbetsliv

Dela
Livesänt seminarium om allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro i det svenska arbetslivet. Få koll på hur statistik från arbetsskade­försäkringen och sjukförsäkringen ser ut. Vi presenterar siffror för olika yrkesgrupper, åldersgrupper, kön och avtalsområden. Även regionala siffror för olika områden i Sverige finns med i rapporten. Rapporten släpps den 12 juni och presenteras på detta seminarium den 16 juni kl. 9.00. Delta på plats eller se livesändningen.
Ta del av Afa Försäkrings statistikrapporter på afaforsakring.se/statistikrapporter.
Ta del av Afa Försäkrings statistikrapporter på afaforsakring.se/statistikrapporter.

Varje år publicerar Afa Försäkring den omfattande statistikrapporten Allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro.

Rapporten bygger på statistik från Afa Försäkrings skadedatabas och beskriver allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro för Afa Försäkrings försäkrade på svensk arbetsmarknad fram till och med år 2021. Vi presenterar siffror för olika yrkesgrupper, åldersgrupper, kön och avtalsområden. För år 2020–2021 finns statistik över arbetssjukdomar till följd av covid-19.

Årets rapport släpps den 12 juni och den 16 juni presenteras delar av rapporten under ett livesänt seminarium. Från arbetsskadeförsäkringen presenteras statistik över färdolycksfall, allvarliga arbetsolycksfall och arbetssjukdomar.

Den visar bland annat olycksrisken i olika yrkesgrupper, vilka skadetyper som är mest förekommande och vilka diagnoser som är vanligast vid arbetssjukdomar.

Även statistik från sjukförsäkringen redovisas. De siffrorna visar risken för långvarig sjukfrånvaro i olika yrkesgrupper och vilka diagnoser som är de vanligaste orsakerna till långvarig sjukfrånvaro.

Även regionala siffror för olika områden i Sverige finns med i rapporten.

Medverkande:

Anna Weigelt, chef för Analysavdelningen, Afa Försäkring.

Emil Askestad, analytiker och statistiker, Afa försäkring.

Elin Henriksson, analytiker och statistiker, Afa försäkring.

Andreas Ek, analytiker och statistiker, Afa Försäkring.

När och var?

Datum och tid: fredag 16 juni kl. 9.00–10.00. För dig som deltar fysiskt på plats serveras frukost från kl. 8.30.

Vi delar även ut ett tryckt exemplar av rapporten till dig som deltar på plats!

Plats: Detta är ett hybridseminarium där du kan välja att antingen delta digitalt via livesändning eller att vara fysiskt på plats i Hörsalen på Afa Försäkring, Klara Södra Kyrkogata 18, Stockholm

Anmälan

Anmäl dig via anmälningslänkarna nedan till antingen fysisk medverkan på plats i hörsalen på Afa Försäkring i Stockholm ELLER digital medverkan via livesändning:

Anmäl dig via denna länk senast 14 juni om du vill delta på plats. 
För dig som deltar fysiskt på plats serveras frukost från kl. 8.30.

Anmäl dig via denna länk senast 15 juni om du vill delta digitalt. 
En länk kommer att skickas ut till dig som deltar digitalt.

Mer information och frågor

Vill du dela vidare seminariesidan på vår webbplats med anmälningslänkar, så finns den här.

Seminariet kommer att spelas in och går att se via vår webbplats även i efterhand.

Prenumerera gratis på våra rapporter och få vår årliga statistikrapporten direkt när den släpps 12 juni! Anmäl din e-post på: afaforsakring.se/statistikrapporter

Pressfrågor hänvisas till Linda Harling, presskommunikatör: 0730-96 35 12, linda.harling@afaforsakring.se 

Övriga frågor om seminariet, kontakta oss via: afaseminarier@afaforsakring.se 

Nyckelord

Bilder

Ta del av Afa Försäkrings statistikrapporter på afaforsakring.se/statistikrapporter.
Ta del av Afa Försäkrings statistikrapporter på afaforsakring.se/statistikrapporter.
Ladda ned bild

Om

Afa Försäkring
Afa FörsäkringAfa Försäkring: 9 av 10 är försäkrade via jobbet. Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar människor i privat näringsliv, kommuner och regioner. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. www.afaforsakring.se

Följ Afa Försäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Afa Försäkring

Livsmedelsarbetare högre risk än genomsnittet för långvarig sjukfrånvaro26.9.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den som arbetar med livsmedelsarbete har högre risk för långvarig sjukfrånvaro än genomsnittet för alla yrkesgrupper på svensk arbetsmarknad, visar aktuell statistik från Afa Försäkring. Bland livsmedelsarbetare har maskinoperatörer högst risk för långvarig sjukfrånvaro, men även grupperna bagare och konditorer samt slaktare och styckare, m.fl nämns i rapporten. Vanligaste diagnoserna är muskuloskeletala och psykiska diagnoser.

Ny statistik om livsmedelsarbetare och allvarliga arbetsolycksfall26.9.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den som arbetar med livsmedelsarbete har högre risk för allvarliga arbetsolycksfall än andra yrkesgrupper på svensk arbetsmarknad. Bland livsmedelsarbetare råkar maskinoperatörer ut för flest allvarliga arbetsolycksfall medan slaktare och styckare m.fl har högst risk för en allvarlig arbetsolycka. Även bagare och konditorer nämns i en aktuell statistikrapport från Afa Försäkring.

Ung i arbetslivet – ny aktuell forskning presenteras18.9.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Välkommen att delta i en halvdagskonferens på temat Ung i arbetslivet. Livesändning den 28 september kl. 13.15–15.30, då åtta forskare delar med sig av senaste forskningen. Ny guide med konkreta tips för unga chefer presenteras, forskning om hur unga chefer upplever sin ledarroll och hur man tar de första stegen in i arbetslivet som ny och ung på jobbet. Anmäl dig nu och få en länk till livesändningen – kostnadsfritt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum