Einar Mattsson

Glimrande hantverk när Einar Mattsson putsar om fasader

Dela
Har du någon gång strosat på stan och plötsligt fångats av en riktigt vacker fasad? Med en puts som glimmar i morgonsolen? Hör John Magnusson, målaren och egenföretagaren som bytte karriär och började på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning med en förkärlek för familjekoncernens äldre fastigheter.
Foto: John Sandlund
Foto: John Sandlund

– Jag brinner för gott hantverk, är nyfiken som person och såg fram emot att få utvecklas tillsammans med hantverkare som delar Einar Mattssons passion för långsiktighet och kvalitet.

Ett drömteam med puts som specialitet
Det första John gjorde i sitt nya uppdrag var att ge sig ut på jakt efter en entreprenör med spetskompetens inom renovering av putsade fasader. Du fann ditt team av vassa underentreprenörer?

– Jadå. I ett uppdrag som detta måste jag som projektledare ha fullt förtroende för entreprenörerna, och vice versa. Vi behöver externa specialister eftersom vi inte alltid har den typen av kompetens inom koncernen. Vi har väldigt duktiga hantverkare som tar hand om renoveringsjobben på insidan av husen.

Vad är gott hantverk för dig?
– Det handlar om yrkesstolthet och kvalitet. Du ska kunna vara stolt och nöjd med det du gör varje dag, och extra stolt när jobbet är klart. Då sover du gott om natten. Det vi gör utvändigt ska hålla i upp till 70 år, vilket kräver både kunskap och engagemang.

En gång putsat, alltid putsat
Den övervägande delen av Einar Mattssons fastighetsbestånd har putsade fasader. Eftersom koncernen har inställningen att husen alltid ska återställas till ursprungligt skick vid en fasadrenovering, kommer det alltid finnas ett behov av hängivna hantverkare som behärskar området.

Vilka är fördelarna med puts?
– Puts är ett väldigt hållbart material, fasaden får lång livslängd om jobbet är bra gjort. Dessutom kan puts andas så att fukt kan vandra in eller ut. Att putsade hus ofta är väldigt vackra är också en styrka förstås. En stor del av husen som Einar Mattsson äger och förvaltar har spritputsade eller rivputsade fasader.

Till sist, hur ser du på hantverket som utförs på Einar Mattssons fasader?
– Det är så roligt att se ett sådant fint gammalt hantverk utföras. Mina entreprenörer som jobbar med fasaderna och plåtslageriarbetena är verkliga hjältar, de brinner för sitt jobb oavsett väder och vind. De planerar sitt jobb in i minsta detalj, har känsla för utförandet och enorm yrkesstolthet. Och så bryr de sig om det allra viktigaste – att hyresgästerna blir nöjda, avslutar John.

Nyckelord

Bilder

Foto: John Sandlund
Foto: John Sandlund
Ladda ned bild

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Einar Mattsson: ”I en trivsam utemiljö vill människor röra sig, vistas och umgås med andra”3.7.2024 05:54:00 CEST | Nyheter

Johanna Karlsson är chef för utemiljögruppen hos Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB. Det är utemiljögruppen som ser till att välkomnande och välskötta gårdar alltid är en del av den långsiktiga fastighetsförvaltningen. Gruppen består av engagerade trädgårdsarbetare, arbetsledare och projektledare. Utemiljögruppen arbetar dels på uppdrag av koncernens fastighetsbolag, dels med externa fastighetsägare som köper tjänsten av Einar Mattsson.

Nya vård- och omsorgsbostäder och upprustad malmgård27.6.2024 12:40:27 CEST | Blogginlägg

Samrådet om detaljplanen för kv. Sommaren 10 är avslutat. Nu löper planprocessen på där man bland annat behandla synpunkter och för dialog med Stockholms stad om nästa steg. Här planerar Einar Mattsson att uppföra ett modernt och trivsamt vård- och omsorgsboende för äldre. Genom att uppföra vård- och omsorgsboendet ges också de ekonomiska förutsättningar som krävs för att renovera och därmed rädda Hovings malmgård då Stockholms stad i informella samtal tackat nej till att återköpa gården.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye