Apollo

Resfeber bland svenska barnfamiljer!

Dela
Apollo rapporterar om rekordstor efterfrågan på solsemester bland svenska barnfamiljer i sommar. Hos researrangören har nu antalet bokningar för barnfamiljer fördubblats jämfört med före pandemin.

Sommarlovet närmar sig med stormsteg och på Apollo går försäljningen över all förväntan. Snart är åtta av tio resor under sommarsemestern sålda – och det är barnfamiljer som står för den största ökningen. Researrangören bekräftar en fördubbling av antalet familjebokningar för sommaren, jämfört med före pandemin.

- Många fick lägga sina resplaner på hyllan under pandemin, så årets sommar kommer bli ett efterlängtat utlandsäventyr för många svenska familjer. Dessutom har vi satsat stort på koncepthotell, nya resmål och inte minst resformer som är väldigt tilltalande för just familjer med både små och stora barn, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo.

Apollo har bland annat lanserat fyra nya Mondo Family-hotell hittills i år – ett på Kreta, ett i Parga och ett i Kanali i Grekland, samt ett på Gran Canaria.

Detta väljer barnfamiljerna

Grekland sticker ut som familjernas soliga favoritdestination. Inte mindre än tre av fem destinationer på topplistan är grekiska, men även Kroatien och Cypern lockar många familjer i sommar. Dessutom verkar svenska barnfamiljer anamma nya resformer och koncept i år: Apollo rapporterar rekordstort intresse från målgruppen för både kombinationsresor/ö-hoppning och sporthotell.

- Svenskar är aktiva både hemma och på resande fot och vi tar gärna med oss ​​barnen vid de flesta tillfällen. Familjesemestern är ofta fylld med spännande upplevelser, och kvalitetstid spenderas bäst med roliga aktiviteter. När resesällskapet dessutom rymmer många olika personligheter och generationer är det klart att destinationer och hotell som erbjuder stor variation är de som lockar mest, avslutar Krantz.

Topp fem resmål för barnfamiljer:  

  1. Kreta
  2. Rhodos
  3. Regionen Epirus (Parga, Sivota, Lefkas, m.fl.)
  4. Cypern
  5. Kroatien

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum