Danderyds kommun

Ny samhällsutvecklingsdirektör i Danderyds kommun

Dela
Stefan Sorpola har anställts som chef för tekniska kontoret i Danderyds kommun. Han kommer närmast från egen konsultverksamhet men har tidigare erfarenhet som bland annat ekonomidirektör i Region Halland, ekonomichef i Halmstads kommun och revisor på PwC.

Tekniska kontoret är inne i en utvecklingsfas. Vid årsskiftet utökades kontoret med en ny avdelning som kommer ha fokus på samhällsutveckling och markfrågor. Och samtidigt gjordes en sammanslagning av kontorets två nämnder - tekniska nämnden och fastighetsnämnden. En utveckling som ställer särskilda krav på ledning.

"Vi är väldigt glada att Stefan sökte tjänsten parallellt med att han fungerade som tillförordnad under några månader. Med honom får vi en chef för förvaltningen som kan navigera bland de utmanande och komplexa projekt som tekniska kontoret hanterar", säger Johan Lindberg, kommundirektör.

Rollen som samhällsutvecklingsdirektör utlystes i början av april. Efter en gedigen rekryteringsprocess valde en enhällig kommunstyrelse Sorpola av de 36 sökande.

"Under min tid här har jag sett vilken kraft det finns i kommunen, hur många kompetenta medarbetare kontoret har och vilket spännande uppdrag det här är. Jag är så glad för att jag blev erbjuden tjänsten, och ser fram emot att göra mitt bästa för att Danderyds kommun ska fortsätta att utvecklas mot visionen att vara Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i” säger Stefan Sorpola, samhällsutvecklingsdirektör.

För mer information,

Stefan Sorpola, stefan.sorpola@danderyd.se

Bilder

Om

Danderyds kommun
Danderyds kommunFölj Danderyds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Danderyds kommun

Första spadtaget för Danderyds egna korttidsboende11.12.2023 15:06:53 CET | Pressmeddelande

Danderyds kommun bygger sitt första egna korttidsboende för att möta det ökande behovet med allt fler äldre. – Detta symboliska spadtag signalerar att vi äntligen startar byggnationen av vårt nya korttidsboende. Danderyd ska vara den bästa kommunen att leva, bo och verka i – även som äldre och anhörig. Vi behöver då möta invånarnas behov genom hela livet, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye