Svenska Basketbollförbundet

Streetbasket tar över Heden i helgen!

Dela
På lördag och söndag kommer det skrivas historia i Göteborg då Heden kommer förvandlas till en streetbasketfest! Hela 80 lag i 9 olika klasser äntrar Heden i NOCCO Sweden 3x3 Tours tredje tourstopp och ungdomsturneringen Pizza Hut Streetbasket Challenge.

- Vi kommer skriva svensk 3x3-historia i helgen då den största 3x3-turneringen på flera decennier genomförs med hela 80 lag i 9 olika klasser. Ett riktigt bevis på det stora basketintresset som finns över hela Sverige idag, säger Mats Elsnitz, Svenska Basketbollförbundet.

3x3 är gatans version av basket och är dessutom en OS-gren sedan 2021 i Tokyo. NOCCO Sweden 3x3 Tour har sex tourstopp under sommaren och startade på Stockholm Stadion den 27 maj och förra helgen besöktes Järntorget i Örebro. Och nu till helgen är det alltså Hedens och Göteborgs tur. Dessutom landar touren på Rådhustorget i Umeå 1-2 juli, Trädgårdstorget i Linköping 5-6 augusti och avslutningen kommer bli storslagen på Stortorget i Malmö den 11-13 augusti med en streetbasketarena som kommer ha läktare och plats för 1000 personer.

På plats på Heden kommer det förutom seniorturneringen för damer, herrar och rullstol/mixed även spelas en streetbasketturnering för tjejer och killar U13, U15 samt U18. Dessutom kommer Svensk Baskets sports presentation team, DJ Angelo och host Helen Findley, vara där och skapa grym stämning. Så hela Heden lär gunga skönt i helgen.

- Det är verkligen "lapp på luckan" när det gäller anmälningar och vi har dessutom drygat ut med ytterligare en spelplan för att så många som möjligt ska kunna delta, avslutar Mats.

Basketfesten på Heden arrangeras av Svenska Basketbollförbundet i samarbete med Göteborg & Co och KFUM Göteborg Basket.

Matchschema för helgen publiceras här under fredagen.

Fakta om 3x3
3x3 är en tävlingsform av streetbasket. En lite enklare, mer avskalad och fysisk form av basket. Lagen består av minst tre spelare och max en avbytare, som tävlar mot varandra på en plan som är cirka hälften så stor som en vanlig basketbollplan. Lagen anfaller mot samma korg och alla matcher spelas till musik. Utvecklingen och utbredningen av 3x3 går otroligt snabbt framåt världen över och spelformen är nu "The no 1 urban team sport in the World". NOCCO Sweden 3×3 Tour spelas i tre seniorklasser; dam, herr, rullstol/mixed – där förutsättningarna är identiska och helt jämlika.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Trålgränd 2
Stockholm

http://basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye