Spendrups Bryggeri AB

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Dela
Nu är det klart vilka GT-recept som tagit sig vidare till final i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic 2023. Dessa professionella bartenders och passionerade hemmamixare kommer att möta juryn i Stockholm den 21 september på Asian Post Office.

Finalister: Bartenders

”Aurora” av Anders Larsson, 50 år från Båstad, hovmästare/bartender på Restaurang Riviera
Norrland möter japan. I denna GT uppstår ljuv musik i den unika mixen av söta norrländska hjortron och syrlig yozu, sanchopeppar och körsbärsblom.

”Rhubarb Rhapsody’’ av Albin Malmberg, 20 år från Stockholm, bartender på Terrassen Gröna Lund
Blommig pepprighet bjuds i denna GT, njut av pepparinfuserad gin, syrlighet från rabarber och blommande hibiscustonic.

”Neptune's Delight” av André Norinder, 27 år från Vimmerby, bartender på Guldkant Vimmerby
Denna GT ger en solkyss av fläder, klassisk enbär och örtig citronmeliss, allt insvept i en bedårande mist av apelsinblom.

Finalister: Hemmamixare

”Butterfly Red Cabbage G&T” av Mateusz Mackowski, 31 år från Västerås, Receptionist
Denna GT påminner om en tjusig fjäril som plötsligt landar i grönsakslandet. Glaset förvandlas till en plats av fantasi och glädje med smaker av pepprig tonic, fräsch lime och rödkålssockerlag.

”Ginger, Will you berry me? GT” av Mirell Ekroot, 29 år från Malmö, Butiksbiträde
En flirt mellan den picklade ingefäran och det söta marachinokörsbäret presenteras i denna GT. I en spritsig limetonic balanseras syrlighet, sötma och fräschör. Smakerna förstärks av en nypa havssalt.

”Purple Bloom” av Laurena Eid, 33 år från Stockholm, Finansinspektör
Denna GT är klädd för röda mattan. Fräsch limetonic och gin hoppar i en partyblåsa av två sorters likör, viol och marachino.

I år firar Sveriges Bästa Gin & Tonic åtta år. Tävlingen arrangeras av Schweppes tillsammans med Nöjesguiden för att hylla den fantastiska drinken och kora de mest utsökta och nyskapande varianterna på en GT. Under finalen sätts de tävlandes färdigheter på prov när juryn bedömer smak, kreativitet, teknik och lojalitet till originalreceptet. Juryn består av David Kringlund, dryckesinspiratör och youtuber, Rebecca Brage dryckesprofil och skribent samt Nöjesguidens chefredaktör Pelle Tamleht. En vinnare i respektive kategori koras. Guldmedaljörerna vinner, förutom den prestigefyllda titeln, en drinkvagn, sex Schweppesglas, ett hemmamix-kit med verktyg samt en prissumma på 10 000 SEK per vinnare.

Finalen går av stapeln torsdagen den 21 september på Asian Post Office, Regeringsgatan 66. Finalen är öppen att komma och titta på. Samtliga bartenders finaldrinkar kommer att serveras i baren. Den kommer även att livesändas på drinkgeneratorn.se/sbgtlive. Läs mer om tävlingen och hur du gör för att delta på finaleventet på drinkgeneratorn.se.


För mer information, vänligen kontakta:
Marilyn Roseneld, Communications Advisor, Shomei
marilyn.r@shomei.se, 079 313 20 73

Rose-Marie Hertzman, Presschef, Spendrups
rose-marie.hertzman@spendrups.se, 070 895 25 67

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Sankt Eriksgatan 121
11343 Stockholm

08-672 77 00http://spendrups.se

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Omaka, BIBAB och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet. | spendrups.se

 

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Lampa som drivs av saltvatten eller urin – Salt Tech vinner familjen Spendrups stipendium för sin unika innovation19.3.2025 12:27:31 CET | Pressmeddelande

Familjen Spendrup vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige genom ett årligt återkommande stipendium som har delats ut till tidigare UF-elever sedan 2008. I år går stipendiet till William Asefaw som driver Salt Tech. Företaget har en unik lösning med en lampa som drivs av saltvatten eller urin – som en av lösningarna på elfattigdomen i världen.

Spriten som blir över vid tillverkning av alkoholfri öl kommer till användning5.2.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Alkoholfri öl har ökat i popularitet de senaste åren i takt med att tillverkningsmetoderna förfinats. På Spendrups bryggs ölet som ett vanligt öl innan det avalkoholiseras och i samband med den processen uppstår en restprodukt i form av 78-procentig etanol som nu kan återanvändas som insatsvara i en rad olika produkter såsom t.ex. spolarvätska. Men på sikt finns planer att använda etanolen som biobränsle vid fabriken i Grängesberg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye