Hyresgästföreningen Region Norrland

Klart med ny hyra för Lulebos hyresgäster

Dela
Hyresmarknadskommittén har meddelat beslut i tvisten mellan Hyresgästföreningen och allmännyttiga Lulebo. Beslutet innebär att hyrorna höjs med 4,2 procent från den 1 juli.
Johannah Malmin, foto Lisa Björk
Johannah Malmin, foto Lisa Björk

Det är ett tufft år för hyresgäster runt om i Sverige och Hyresgästföreningen ser hur många får kämpa med de hyreshöjningar som är resultatet.

– Vi är aldrig nöjda med en hyreshöjning, men accepterar Hyresmarknadskommitténs beslut, säger Hyresgästföreningens förhandlare Johannah Malmin.

Överenskommelsen gäller cirka 7500 lägenheter. I förhandlingarna yrkade Lulebo ursprungligen på en höjning med 7,07 procent för 2023.

Om Hyresmarknadskommittén
Hyresmarknadskommittén, HMK, instiftades 1957 och är en nationell kommitté som prövar tvister i samband med de årliga hyresförhandlingar mellan Hyresgästföreningen och de allmännyttiga bostadsföretag som är medlemmar i Sveriges Allmännytta, de allmännyttiga bostadsföretagens branschorganisation.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Johannah Malmin, foto Lisa Björk
Johannah Malmin, foto Lisa Björk
Ladda ned bild

Om

Hyresgästföreningen Region Norrland
Hyresgästföreningen Region NorrlandHyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Norrland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Norrland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye