Djur i fokus under Almedalsveckan

Dela

Under Almedalsveckan i Visby anordnar World Animal Protection Sverige tre seminarier om djurvälfärd. Det blir diskussioner om djurens situation och framtid med politiker, jägare, forskare och miljöorganisationer.

Seminarium 1: Vad gör politikerna för djuren?

Tid: Onsdag 28 juni, kl. 13.30–14.30

Plats: Cramérgatan 3, Sal E35

Under det första seminariet får politiker från riksdagspartierna svara på vad de gör för djuren. Hur ser de egentligen på djurens situation i dag och vilka visioner har de inför framtiden?

Seminarium 2: Är det dags att uppdatera vår syn på vilda djur?
Torsdag 29 juni, kl. 16.30 –17.30
Lokal: B22, Cramérgatan 3

Hur bör vi människor egentligen förhålla oss till de vilda djuren i naturen? Det är utgångspunkten för en paneldiskussion med WWF, Naturskyddsföreningen och Miljöpartiet.

Seminarium 3: En planet i kris: Hur drabbas djuren av klimatförändringar och minskad biologisk mångfald?
Fredag 30 juni, kl. 15.30 –16.30
Lokal: E30, Cramérgatan 3

Klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald är två av planetens största hot. Här diskuteras vad de svåra utmaningarna betyder för vilda djur i Sverige med WWF, Naturskyddsföreningen, Jägareförbundet och forskare från Sveriges Lantbruksuniversitet.

Nyckelord

Kontakter

Följ World Animal Protection Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Animal Protection Sverige

Organisationer startar gemensam kampanj för kors rätt att beta2.10.2023 10:05:52 CEST | Pressmeddelande

Idag lanseras kampanjen Jag vill beta. Bakom kampanjen står Sveriges fyra största djurskyddsföreningar; World Animal Protection, Djurens Rätt, Djurskyddet Sverige och Svenska Djurskyddsföreningen samt konsumentorganisationen Vi Konsumenter. Syftet med kampanjen är att skapa opinion för den idag lagstadgade betesrätten för mjölkkor men att även utöka betesrätten till att gälla även kalvar och andra nötdjur.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye