Jernkontoret

Kristian Ljungblad ny Public Affairs-direktör på Jernkontoret

Dela
Jernkontoret förstärker sitt påverkansarbete med tung Public Affairs-expertis genom värvningen av Annie Lööfs tidigare stabschef Kristian Ljungblad. Han kommer närmast från en tjänst som director på Paues Åberg Communications. Kristian Ljungblad påbörjar den nyinrättade positionen som Public Affairs-direktör 1 september och kommer ingå i Jernkontorets ledningsgrupp.
Foto: Pia Nordlander.
Foto: Pia Nordlander.

I höst tillträder Kristian Ljungblad som Public Affairs-direktör på Jernkontoret. Kristian kommer närmast från en roll som director inom Public Affairs på kommunikationsbyrån Paues Åberg Communications. Dessförinnan arbetade han som stabschef åt Centerpartiets tidigare partiledare Annie Lööf under närmare åtta år.

Svensk järn- och stålindustri är i ett väldigt viktigt skede där det är av yttersta vikt att vi får förutsättningarna på plats för att omställningen ska vara möjlig. Värvningen av Kristian Ljungblad är en förstärkning av vårt arbete för att nå fram med våra behov och förslag för en hållbar och konkurrenskraftig järn- och stålindustri, säger Annika Roos, vd på Jernkontoret.

Kristian Ljungblad har en gedigen bakgrund från den politiska sfären och i synnerhet från Centerpartiets partiledning. Han har bland annat arbetat på både Statsrådsberedningen och Näringsdepartementet under Alliansregeringen och som pressekreterare åt dåvarande Europaparlamentarikern Lena Ek.

Kristians erfarenheter från de politiska processerna kommer att bidra till att vi som branschorganisation blir ännu bättre på när och hur vi ska agera, så att vi kan jobba närmare politiken, både i Sverige och inom EU, säger Annika Roos.

Jag ser mycket fram emot att utveckla Jernkontorets påverkansarbete. Den svenska järn- och stålindustrin spelar en helt avgörande roll för Sveriges konkurrenskraft och ligger verkligen i framkant i klimatomställningen. Det ska bli otroligt spännande att arbeta för rätt villkor för företagen i järn- och stålindustrin, säger Kristian Ljungblad, tillträdande Public Affairs-direktör på Jernkontoret.

Rollen som Public Affairs-direktör är nyinrättad och Kristian Ljungblad kommer att ingå i Jernkontorets ledningsgrupp. Han tillträder tjänsten den 1 september.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Pia Nordlander.
Foto: Pia Nordlander.
Ladda ned bild

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder järn- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum