BASF

Återvunna bildäck blir nya cykelväskor

Dela

Genom kemisk återvinning blir gamla bildäck nya cykelväskor. BASF och baesiq samarbetar i produktionen som minskar användningen av fossila resurser och sänker CO2-utsläppen.

Materialet som används i cykelväskan är både funktionellt och hållbart. Det har en mjuk bomullsliknande känsla och cykelväskan är designad för att förenkla stadspendling.

- Kunderna får en produkt med lägre CO2-avtryck, men med samma kvalitet som tidigare. På så sätt främjar vi en cirkulär ekonomi och vi minskar även fossilberoendet, säger Susanne Kuschel, Senior Public Affairs Manager på BASF.

Rent praktiskt sker tillverkningen genom att BASF levererar pyrolysolja från uttjänta däck via en massbalanserad polyamid. Denna kan sedan ersätta de fossila resurser som annars krävs i produktionen.

- Tack vare samarbetet med BASF är vi först med att producera funktionella cykelväskor av den hållbara polyamiden. Våra cykelväskor visar att vi kan kombinera innovation och ansvar för att skapa en hållbar framtid tillsammans, säger Holger Fabianski, produktchef på baesiq.

Bilder

Om oss

På BASF skapar vi kemi för en hållbar framtid. Vi kombinerar ekonomisk framgång med socialt ansvar och miljöskydd. Våra fler än 110 000 anställda i BASF-gruppen arbetar för att bidra till framgång för våra kunder i nästan alla sektorer och alla världens länder. Vår portfölj består av de sex segmenten; Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care and Agricultural Solutions. Under 2021 omsatte BASF EUR 78,6 miljarder. Läs mer på www.basf.se

Följ BASF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BASF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye