PR & Beyond

#peaklenin4autism - nästa äventyr för Måns Möller

Dela
Efter att bland annat ha cyklat över USA, genomfört 10 Vasalopp på 10 dagar (med Christer Skog) och slagit världsrekordet som snabbast över Europa på cykel (613 mil på 28 dagar från UFA, Ryssland till Cabo da Roca, Portugal), står ännu ett äventyr för dörren för Måns Möller: att bestiga berget Peak Lenin i Tadzjikistan. Berget når en höjd på 7134 meter över havet. Med sig på resan har han sin vän Tony Regnhamn. Klättringen starta den 9 juli och målet är att nå toppen den 24 juli.
Måns Möller och Tony Regnhamn.
Måns Möller och Tony Regnhamn.

Projektets syfte är att samla in pengar till Viggofoundation, en stiftelse som arbetar för att ge barn med diagnoser inom autismspektrat möjlighet att idrotta.

"Alla barn behöver röra på sig, men det är extra viktigt för dessa barn att få syresättning till hjärnan.” - Måns Möller

Under sommaren arrangerar Viggofoundation familjeläger och driver även simskola i Järva-området i samarbete med Spårvägen IF.

"Varje barn som får en kompis på våra läger eller lär sig cykla eller simma är värt att kämpa för."

Den 7 juli lämnar Måns och Tony Sverige. Du kan följa deras resa på Instagram @mansmoller / @viggofoundation, men när internetanslutningen försvinner finns en länk till deras aktuella position via en satellitlänk på www.viggofoundation.se

Människor är välkomna att swisha valfritt belopp eller bli PeakLeninsponsorer. Som sponsorer donerar man en krona per meter, totalt 7 134 kronor.

"Våra barn är lika viktiga som alla andra. De ska ha samma rättigheter att få vara med. Det krävs bara lite anpassning och viljan att inkludera. Viggofoundation och jag vill visa att man måste våga prova, våga misslyckas och våga säga högt att vi vuxna som arbetar inom föreningslivet kan bli bättre. Det duger inte när till exempel min son Viggo inte fick vara med i skidskolan på grund av sin autism.

Vi vill inte klaga, utan visa goda exempel precis som våra fantastiska barn gör när de springer Viggoloppet, klarar av höghöjdsbanan på klättercentret, lär sig cykla på våra cykelläger, lär sig crawl på Viggosimmet eller vågar fråga en annan deltagare om de kan träffas och leka en annan dag.

"Alla barn ska ha en kompis, få gå på kalas och få vara med och idrotta. Det är därför vi gör #peaklenin4autism!” - Måns Möller

Följ Måns och Tony via livelänk

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Måns Möller och Tony Regnhamn.
Måns Möller och Tony Regnhamn.
Ladda ned bild
Foto: Viggo Foundation
Foto: Viggo Foundation
Ladda ned bild
Måns Möller och Tony Regnhamn
Måns Möller och Tony Regnhamn
Ladda ned bild
Foto: Viggo Foundation
Foto: Viggo Foundation
Ladda ned bild
Foto: Carl Thorborg
Foto: Carl Thorborg
Ladda ned bild

Länkar

Om

PR & Beyond
PR & Beyond
Blecktornsgärnd 1
11824 Stockholm

+46 70 7527605http://www.prbeyond.se

PR & Beyond är en kreativ kommunikationsbyrå är en kreativ byrå med fokus på musik, kultur och nöjesindustrin. Vi har en bred kunskap, stort engagemang och många års erfarenhet av PR och marknadsföring med landets idag ledande artister. 

Följ PR & Beyond

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR & Beyond

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye