Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder firar mångfalden och hyllar Pride

Dela

Hos Stockholms studentbostäder bor studenter från hela världen, många söker sig till Stockholm för att de upplever att det är lättare att leva det liv de vill här. Stockholms studentbostäder vill hylla Pride och dess arbete för ökad mångfald och ett friare liv för HBTQI+-personer.

– Vi stöttar Pride-rörelsen och dess arbete för att förbättra livsvillkoren. Vi vill att alla studenter ska känna sig välkomna och inkluderade i våra bostadsområden. För oss är det viktigt att våra studenter trivs och har det bra och självklart har det stor positiv inverkan på välmåendet och den psykiska hälsan att man känner sig accepterad, säger Mattias Carrass, vd på Stockholms studentbostäder.

Hos Stockholms studentbostäder är cirka 40 procent av de boende internationella studenter. För en del av dem kan det vara lättare att studera i Stockholm för att det finns en större acceptans för homosexuella, bisexuella, transpersoner, queerpersoner och andra inom HBTQI+-rörelsen än i vissa andra delar av världen.

– Vi vet att vi har utbytesstudenter som kommer till Stockholm och bor hos oss för att det finns möjlighet att vara precis den de är här. Att vi kan erbjuda ett hem åt studenter från hela världen och därmed bidra till att unga personer själva kan bestämma över sina liv och göra de livsval de önskar är något vi är väldigt stolta över, säger Mattias Carrass.

Stockholms studentbostäder erbjuder inte bara bostäder utan arbetar också aktivt för ökad social hållbarhet. Campusområdena ska vara platser där de boende kan trivas, utvecklas och stärka sina relationer med andra studenter. Stockholms studentbostäder arrangerar bland annat sociala aktiviteter som konserter, konsttävlingar och padelturneringar på campus.

– Det ingår i vårt uppdrag att erbjuda möjlighet till socialt utbyte mellan studenter och vår ambition är att skapa levande campusområden och miljöer som främjar gemenskap oavsett vem man är, var man kommer ifrån och hur man väljer att leva sitt liv. Med olika arrangemang som främjar sociala möten hoppas vi kunna bidra till ökad inkludering och en större tolerans och acceptans för mångfalden, inte minst för HBTQI+-personer, säger Mattias Carrass.

Stockholm Pride arrangeras 31 juli till 5 augusti 2023.

Kontakter

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende. Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder. När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye