Kungsberget fortsätter att växa så det knakar – nya boenden till vintersäsongen

Dela

Inför vintersäsongen 23/24 kommer flera nya boenden att byggas i Kungsberget som kommer stå klara för inflyttning till säsongsstarten. Totalt byggs 45 nya boenden i Kungens by samt 24 lägenheter på området Terrassen.

Kungsberget är en av Sveriges snabbast växande skidanläggningar – som nu blir ännu större. Till vintersäsongen 23/24 byggs flera nya hus och lägenheter i Kungsberget, som kommer stå klara för inflyttning lagom till säsongsstart.

Flest lägenheter kommer det byggas på området Solbacken, som är beläget på en höjd med Kungsbergets bästa utsikt och gångavstånd till backar och restauranger. Till vintern kommer 30 nya lägenheter byggas i detta område.

Det kommer också stå 10 nya lägenheter klara till vintersäsongen i området Panorama. Precis som det låter så är detta ett boende med stora panoramafönster i direkt anslutning till Kungsbergets nya lift.

Det kommer också att byggas några hus till på Kungshöjden som tillsammans med Solbacken och Panorama är en del av Kungens by som totalt alltså kommer expandera med cirka 45 nya boenden till vintern.

– Det händer mycket i Kungsberget just nu och det planeras flera ytterligare boenden i Kungens by under de närmsta åren, säger Jonas Lundblad, utvecklingsansvarig Kungsberget.

Attraktiva boenden

I övrigt så tillkommer också 24 nya lägenheter på området Terrassen som ligger i nära anslutning till Björnbuseland. Samtliga boenden kommer stå klara till vintersäsongen 23/24 och de flesta boenden är redan sålda.

– Detta är attraktiva boenden och marknaden står inte stilla. Det finns fortfarande några boenden kvar för dem som är intresserade, förklarar Jonas Lundblad.

Nyckelord

Kontakter

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye