Halvvägs in i sommarsäsongen – Kungsberget nu etablerad som helårsanläggning

Dela

Cykelsäsongen pågår för fullt i Kungsberget och anläggningens gedigna arbete inför säsongen har definitivt gett nöjda gäster som hyllar sommarens nyheter.

Kungsberget har hållit öppet för cykling i drygt en månad och ska ha öppet lika länge till, men redan nu kan anläggningen i Gästrikland konstatera sommarsäsongens succéartade framfart. 

Under premiärhelgen i början av juni arrangerades cykeltest, tävlingar och diverse aktiviteter som resulterade i en familjär folkfest under en värmande sol som fortsatt har strålat under större delen av sommaren. Gästerna har också fortsatt att strömma till Kungsberget och efter förra veckans välbehövliga regn så är lederna åter i toppskick. Den mest populära leden är utan tvekan den gröna leden Kungsleden.

– Kungsleden är helt klart familjefavoriten i Kungsberget! Den var populär redan förra sommaren men till den här säsongen har den byggts om och blivit ännu bättre, säger Johnny Jernqvist, platschef Kungsberget.

Även den nyligen färdigställda hoppleden Flipper har nyttjats flitigt under sommarens första halva och har fått bra feedback från Kungsbergets gäster.

– Flipper byggdes klart inför sommaren och det är riktigt kul att se hur bra den leden har blivit, säger Johnny Jernqvist.

Kungsbergets egna restaurang Fröken Filipssons är också ett uppskattat inslag i Kungsberget, och allt fler hittar till restaurangen.

– Vi kan se flera besökare från närområdet, exemeplevis Gävle, som besöker vår restaurang. Det blir en annorlunda lunchupplevelse, att ta pizza i ett mer naturskönt område, förklarar Johnny Jernqvist. 

Björnbusarnas Naturstig uppskattas bland barnen

En nyhet som lanserades inför den här säsongen är Björnbusarnas Naturstig – en kortare vandringsled för barn där det på ett roligt och spännande vis går att lära sig mer om djur och natur – som blivit en succé bland barnen.

– Barnen älskar Björnbusarnas Naturstig. Det är det perfekta sättet att få en aktiv paus från cyklingen och uppleva naturen tillsammans, och naturstigen har snabbt blivit populär. Nu hoppas vi på att resten av sommaren blir lika lyckad som starten, avslutar Johnny Jernqvist.

Kungsberget håller öppet fram till 13 augusti.

Nyckelord

Kontakter

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye