Svea Bank AB (publ)

Svea förvärvar Intrum Rahoitus Oy:s aktier i Finland

Dela
Svea Bank AB och Intrum Suomi Oy har den 17:e juli 2023 undertecknat avtal om förvärvande av samtliga Intrum Rahoitukses aktier i Finland. I och med affären stärker Svea sin position som en av Finlands ledande inom fakturafinansiering för företag.

Intrum Rahoitus har under 10 år byggt sig en stark position på den finska marknaden för factoring. Förvärvet kommet att stärka Sveas position i Finland som en ledande aktör på marknaden, både vad gäller finansieringsvolymer och kundantal.

-Förvärvet av Intrum Rahoitus är en betydande affär för Sveas finska verksamhet och stödjer strategin att vara en ledande aktörer på den finska marknaden. Intrum Rahoitus är ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad och har en proffsig personal och ledning. Affären ger oss på Svea ett utmärkt tillskott av kunnande, säger Lennart Ågren, CEO för Svea Bank.

Intrum Rahoitus kunder kommer att få samma service som hittills, men utöver det även tillgång till Sveas breda utbud av andra tjänster.

-För oss på Intrum var Svea ett naturligt val då vi kan vara säkra på att våra kunder är i goda händer och även erbjuds Sveas övriga tjänster. För oss var det viktigt att försäkra oss om att förändringen är positiv för våra finansieringskunder när vi genomför vår affärsstrategi, säger Intrums Group Director Investor Relations and Head of CFO office Emil Folkesson.

Inom Svea glädjer man sig över möjligheten att betjäna fler kunder med sitt breda utbud av erbjudanden.

-Vår verksamhet bygger på att erbjuda möjligheter och att hjälpa våra kunder att växa, även från den synvinkeln ser vi förvärvet som en bra match, avslutar Lennart Ågren.

Förvärvet kommer att genomföras senast i början av september och Intrum Rahoitus verksamhet kommer att bli en del av Svea under hösten.

Kontakter

Om

Svea Bank AB (publ)
Svea Bank AB (publ)
Evenemangsgatan 31
169 81 Solna

Svea Bank AB (publ) är en koncern med finansiell verksamhet i ett flertal europeiska länder. Med 40 års erfarenhet av att hjälpa företag och privatpersoner med deras likviditet är Svea ett naturligt val när de behöver en finansieringspartner. Sveas vision är att vara en ledande finansiell aktör i Europa.

Följ Svea Bank AB (publ)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svea Bank AB (publ)

Nya undersökningar om Black Friday visar: E-handeln möter inte konsumenternas förväntningar23.11.2023 14:24:27 CET | Pressmeddelande

Årets mest intensiva shoppingperiod har startat – Black Friday och julhandeln. En tredjedel av e-handlarna planerar att ta fram Black Friday-erbjudanden men ännu fler kommer att avstå. Samtidigt är intresset bland konsumenter större än någonsin. Merparten av kvartalets shoppingbudget väntas gå till köphögtiden och fler kommer nyttja rabatterna. Det visar Svea Banks E-handelsindikator och Prisjakts Konsumentkompass, som ställt frågor till både e-handlare och konsumenter.

Marknadsföring, datahantering och kundtjänst: Här ser svenska företag störst fördelar med AI27.10.2023 08:15:00 CEST | Pressmeddelande

Utvecklingen av artificiell intelligens har exploderat de senaste åren. Men hur ställer sig svenska företag till att använda AI? I Svea Banks nya undersökning framgår det att fler är positivt inställda till AI jämfört med tidigare och drygt var tredje företag överväger att integrera tekniken i verksamheten­. Samtidigt uttrycker en tredjedel oro över säkerhetsrisker.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum