Stockholms stad

Stadsvandra under Kulturfestivalen!

Dela
Strindbergs morgonpromenad, koloniträdgårdens historia eller ond bråd död i Gamla stan. Passa på att uppleva det historiska Stockholm under årets Kulturfestival genom guidade stadsvandringar!

Hör fascinerande berättelser från förr i de kulturhistoriska vandringarna som arrangeras i samarbete med Stadsmuseet. Vandringarna utforskar en mängd olika teman som historiska profiler, verkliga händelser, fenomen och stadsbyggnadshistoria men tar även avstamp i fiktionens värld; gå till exempel i fotspåren av Astrid Lindgrens och Per Anders Fogelströms älskade karaktärer eller sjung dig hes under en allsångsvandring på Söders höjder ackompanjerade av Taube och Bellmans texter.

Förköp av biljett krävs. Biljetterna kostar 30 kronor styck och länkar till respektive vandrings biljettsida samt information om tillgänglighet hittar du på Kulturfestivalens hemsida. Biljetterna släpps den 1 augusti och först till kvarn gäller!

Läs mer på kulturfestivalen.stockholm.se

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Evenemangsavdelningen är en del av kulturförvaltningen och genomför uppdrag där Stockholms stad är arrangör eller samarbetspartner. Avdelningen planerar, arrangerar och genomför fyra evenemang varje år; Kulturnatt Stockholm, Stockholms Kulturfestival, We Are Sthlm och Nyårsfirandet i city. Kungsträdgårdens löpande verksamhet ingår även i uppdraget.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Snart börjar vi rusta upp Östermalmstorg8.12.2023 07:58:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår förberedelser inför upprustningen av Östermalmstorg till ett levande, tryggt och tillgängligt stadstorg. Den första byggetappen i projektet är att renovera växtbäddarna för de befintliga träden på södra sidan av torget. Där står Östermalmsgrillen idag. En av förberedelserna inför byggstarten är att kiosken ska flytta till en annan tillfällig plats på torget under byggtiden. Ägarens plan är att flytta byggnaden söndagen 10 december. När byggnaden är flyttad startar arbetet med att rusta upp torget.

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning6.12.2023 16:07:45 CET | Pressmeddelande

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum