Rödgröna styret i Stockholms stad

Stockholm – en öppen stad för alla

Dela
För 25:e året i rad arrangeras Stockholm Pride i huvudstaden. 25 år av politik, kultur och fest för att stärka hbtqi-personers livssituation och rättigheter. Att Nordens största Pridefestival hålls i Stockholm är en viktig symbol för staden. Här ska alla, oavsett identitet eller läggning, kunna leva fritt och öppet.
Från vänster till höger: Åsa Lindhagen (MP), Karin Wanngård (S), Clara Lindblom (V).
Från vänster till höger: Åsa Lindhagen (MP), Karin Wanngård (S), Clara Lindblom (V).

– Stockholm har länge varit en stad dit människor sökt sig för att kunna leva utanför snäva normer. Det ska vi till varje pris fortsätta att vara. Arbetet för det är särskilt viktigt nu när vi har den mest högerkonservativa regeringen i modern svensk historia. I Stockholm ska alla kunna älska den de vill och vara den de är, säger finansborgarråd Karin Wanngård (S).

Stockholm arbetar aktivt för att stärka hbtqi-personers ställning och rättigheter i alla dess verksamheter – från förskola till äldreomsorg. Den hbtqi-diplomering som tagits fram ska användas av stadens alla verksamheter. Det ska också finnas verksamhet och mötesplatser för unga hbtqi-personer i hela staden. För varje år som går ska Stockholm utvecklas i en mer progressiv och öppen riktning.

– Både i Sverige och internationellt är hbtqi-personers rättigheter på tillbakagång. Det gäller alltifrån att fritt kunna hissa regnbågsflaggan till bokläsning med dragqueens till försämrad familjelagstiftning. Vårt styre står för motsatsen och vi kommer arbeta systematiskt för att skapa bättre levnadsvillkor för hbtqi-personer i Stockholm, säger Clara Lindblom (V), gruppledare och bostadsborgarråd.

– Ännu idag utsätts hbtqi-personer i Sverige för diskriminering, hot och våld. Vi lever dessutom i tider där samhällsklimatet hårdnar och hbtqi-personers rättigheter är mer hotade än på länge. Detta kan vi aldrig acceptera. Kampen för alla människors lika värde och rätt att leva i frihet och trygghet måste fortsätta med kraft, säger Åsa Lindhagen (MP), gruppledare och miljö- och klimatborgarråd.

Nyckelord

Kontakter

Presstjänst Vänsterpartiet Stockholms stad

Tel:0761229102

Bilder

Från vänster till höger: Åsa Lindhagen (MP), Karin Wanngård (S), Clara Lindblom (V).
Från vänster till höger: Åsa Lindhagen (MP), Karin Wanngård (S), Clara Lindblom (V).
Ladda ned bild

Om

Rödgröna styret i Stockholms stad
Rödgröna styret i Stockholms stadDet rödgröna styret i Stockholms stad består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm.

Följ Rödgröna styret i Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rödgröna styret i Stockholms stad

Tekniska museet flyttar in i Tensta4.12.2023 10:40:44 CET | Pressmeddelande

Efter 100 år i innerstaden planerar stiftelsen Tekniska museet att öppna en filial i Tensta. Med fokus på kreativitet och lustfyllt lärande kring teknik och naturvetenskap vill museet skapa en plats som inspirerar en bredare grupp till en framtid inom teknik och innovation. Etableringen av filialen ligger i linje med Stockholms stads satsning Fokus Järva och bedöms bredda kulturutbudet för barn och unga och deras föräldrar i Järva. Stockholms stad kommer i nästa kulturnämnd besluta om etableringsstöd till filialen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum