Stockholms stadStockholms stad

Varmt välkommen till invigning av The Node – den nya kultursatsningen i hjärtat av Stockholm

Dela
Tisdagen den 15 augusti klockan 11.00 slår vi upp dörrarna för kreatörernas hem och publikens vardagsrum. Då inviger The Node och Stockholms Stad den nya kultursatsningen i Ellipsen på Sergels torg i Stockholm.
Konsert.  Foto: The Node
Konsert. Foto: The Node

Efter en intensiv period av byggande och renoverande slår vi upp portarna på Sergels torg tisdagen 15 augusti. Mycket arbete och kärlek har lagts ned i skapandet av en kreativ oas för musikskapare där alla kreatörer är varmt välkomna.

Vi samlar musikskapare från alla genrer och kollegor från andra konstnärliga fält för att utveckla och utvecklas tillsammans. I en lokal om 2 400 kvadratmeter mitt på Sergels torg, i hjärtat av Stockholm, ryms 15 inspelningsstudior och replokaler, mötesrum och ytor för skapande. Vi öppnar nu de första två av tre plan. The Node är ett initiativ av Skap, Avicii Music, Jeanette von Arnold, Jian Rödblom och Lars Wiigh med Stockholms Stad som samverkanspartner.

Medverkande vid pressträffen är ledningen för The Node samt Stockholms stads fastighetsborgarråd, Clara Lindblom och kulturborgarråd och Torun Boucher.

Var: Ellipsen, Sergels torg

När: 15 augusti 2023 kl. 11.00-13.00

OSA gärna till: carolina.ekeus@stockholm.se

För praktiska frågor:

The Node, Cajsa Torpman: cajsa.torpman@thenode.se  070 583 49 69 www.thenode.se

Fastighetskontoret, Lena Remaeus: lena.remaeus@stockholm.se  076 122 68 29

Kulturförvaltningen, Carolina Ekéus: carolina.ekeus@stockholm.se  076 123 18 80

Välkomna!

The Node och Stockholms stad

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80carolina.ekeus@stockholm.se

Bilder

Konsert.  Foto: The Node
Konsert. Foto: The Node
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning6.12.2023 16:07:45 CET | Pressmeddelande

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum